GLEDA LI OVO BJELICA? / Trener Norwicha otkrio kako nadigrati Guardiolu, objavljena snimka koja bi mogla biti korisna Dinamu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački plavi susrest će se sa Cityjem u Ligi prvaka ove sezone, a engleska je ekipa teški favorit skupine

17.9.2019.
9:06
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Premijerligaška senzacija ove sezone svakako je Norwich. Ovaj povratnik u najviši razred engleskog nogometa, u subotu je na svom Carrow Roadu u pomalo suludoj utakmici rastavio aktualnog prvaka i prema mnogima najjaču momčad svijeta, Manchester City, s 3:2. Moćna ekipa jednog od najboljih trenera današnjice, Pepa Guardiole, izgubila je od momčadi koja, prvo, vrijedi barem deset puta manje, a drugo, nije zbog ozljeda u momčadi imala čak desetoricu igrača.

Ono što valja naglasiti jest da ova pobjeda nije bila slučajna. Guardiola je poznat baš po tome da je izrazito nepopustljiv i svakog protivnika tretira jednako, što znači da će bez problema napuniti mrežu niželigašu u kupu i poslati udarni sastav protiv momčadi koja vrijedi otprilike kao i njegov Raheem Sterling. Ipak, Norwich se krenuo nadmetati i pobijedio je Pepa njegovim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Profimedia, Shutterstock Editorial

Kako su rastavili City?

Za to je zaslužan talentirani njemački trener Daniel Farke, nekadašnji trener Borussije Dortmund 2, koji s Norwichem radi fantastičan posao već treću sezonu. Protiv Cityja je korisito neku inačicu popularne tiki-take, kojom su njegovi igrači izvrsno anulirali visoki pritisak Guardioline momčadi. Dakako, za ovakvu izvedbu upijanja pritiska potrebna je vrhunska kombinatorika, kemija, kohezija i disciplina između igrača i ne može se takav sistem stvoriti preko noći već se mora dugo i temeljito uvježbavati.

Ipak, ova bi snimka mogla biti itekako korisna treneru Dinama, Nenadu Bjelici. Zagrebački plavi susrest će se sa Cityjem u Ligi prvaka ove sezone, a engleska je ekipa teški favorit skupine i ostalima se daju mikrošanse za pobjedu ili bod. Ipak, Norwich je ekipa koja vrijedi deset milijuna eura više od Dinama, a "modri" u svojim redovima imaju i skuplje igrače od Engleza. Eto, recimo, Olmo vrijedi 30 milijuna eura, a Norwichev Buendia vrijedi 18 milijuna eura. Dakle, po jakosti su tu negdje, što znači da Dinamo, kao i Atalanta i Šahtar ipak imaju šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku rastavljanja Manchester Cityja pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo