'Najlakše je reći kriv je Zdravko Mamić'

'Države u hrvatskom okruženju imaju standard koji može pratiti te cijene, a Hrvati očito ne mogu. Zato se mora raditi na promociji. Neki u našem poslu bježe od dijeljenja ulaznica.

21.9.2012.
8:23
VOYO logo

Medveščak posljednje tri godine konstantno ima rasprodanu dvoranu. Bilo da se igra u Domu sportova, Areni Zagreb ili Šalati, pa čak i pulskoj Areni. Proteklog vikenda Zagrepčanima nije bilo sjesti u aute, kombije i autobuse i provesti vikend na moru kako bi gledali omiljene Medvjede na ledu Puli.

Kako to da Zagrepčane zanima Ebel koji ne spada niti među 10 najkvalitetnijih liga svijeta, dok nogometna Liga prvaka prošla je očajno po Dinamo. Cijelo vrijeme svi traži i nude odgovor na pitanje o lošoj posjeti utakmice Dinama i Porta. Svoje viđenje je ponudila osoba koja zna kako se navijači dovode na sportske priredbe, glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://rutube.ru/embed/5863083

"Najlakše je reći kriv je Zdravko Mamić. Da, možda bi se njegov negativni utjecaj mogao smanjiti, ali on nije presudan. Bio sam na Dinamovoj utakmici, vidio neke pozitivne stvari iz kojih se može naučiti, kao što je VIP sektor ili šator Lige prvaka, ali i segmente koje pamtim kako ne bismo napravili iste pogreške", rekao je Vučinić, kojeg paradoksalno nisu pustili na utakmicu Dinama i Porta. Stigao je u dresu, pa je 'poljubio' vrata. Nije poštivao 'dress code'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučinić smatra da su u Dinamu pogriješili s visokom cijenom ulaznica, a otkrio je i Medveščakov recept.

"Države u hrvatskom okruženju imaju standard koji može pratiti te cijene, a Hrvati očito ne mogu. Zato se mora raditi na promociji. Neki u našem poslu bježe od dijeljenja ulaznica. Kada shvatimo da zbog lošijih rezultata ili manjka zanimanja dolazi do pada prodaje, povećamo udio besplatnih ulaznica do mjere da zadržimo punu dvoranu. Time nam imidž ostaje netaknut, a tvrdim da se jedna besplatna ulaznica vraća s dvije kupljene na sljedećoj utakmici. Naravno, za takvo što navijačima treba ponuditi više", zaključio je glasnogovornik Medveščaka u razgovoru za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo