(Ne)očekivani napad na Real: 'To je uvreda za svijet u kojem živimo'

Trener katalonskog diva Barcelone Gerardo Martino kritički je popratio transfer Garetha Balea u Real Madrid.

24.8.2013.
13:47
VOYO logo

Pretpostavlja se da će Real platiti oko 100 milijuna eura Tottenhamu za usluge sjajnog velškog reprezentativca, što bi bio novi svjetski rekord. Martino smatra da je takva odšteta uvreda za sve ljude s obzirom na vrijeme ekonomske krize u svijetu, a pogotovo u Španjolskoj.

"Kako gledam na Realovo dovođenje Balea za 100 milijuna eura? To je odličan igrač, nema dvojbi, ali cijena koja se spominje... To je ništa drugo nego uvreda za svijet u kojem živimo", rekao je Martino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid već drži u svom vlasništvu rekordan transfer kada je 2009. godine doveo Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda za 94 milijuna eura.

U subotu bi se i službeno trebalo obaviti predstavljanje velškog nogometaša Garetha Balea navijačima madridskog Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridska Marca navodi kako su svi detalji ovog posla dogovoreni. Bale bi trebao imati plaću od 10 milijuna eura godišnje, a to su primanja s kakvima se u Realu mogu pohvaliti još jedino Cristiano Ronaldo i Kaka.

Inače, u Madridu je sve spremno za dolazak dosadašnjeg igrača Tottenhama, pa je tako na Santiago Bernabeu osvanula i pozornica na kojoj će se navijačima predstaviti najveće ovoljetno pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca je dodala i sljedeće: Bale bi navodno službeno trebao potpisati ugovor u ponedjeljak, a prije toga će se tijekom vikenda podvrgnuti liječničkim pregledima.

Madridski dnevnik AS u subotu poslijepodne objavio je da se Gareth Bale spustio na španjolsko tlo. Sletio je, međutim, u Malagu, ne u Madrid, te se taksijem uputio prema Marbelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U popularnom će ljetovalištu, očekuje se, Bale ostati najmanje 24 sata prije no što se uputi u Madrid, na nastavak procedure koja će ga na koncu učiniti novim članom Reala.

Premda su klubovi dogovorili njegov prelazak u Madrid, još uvijek nije dogovorena dinamika i način otplate odštete koja iznosi 99 milijuna eura odnosno 86 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madriđani su, javio je BBC, Tottenhamovu predsjedniku Danielu Levyju ponudili dvije opcije: isplatu svih 86 milijuna funti u novcu, ali u ratama, koje bi se protegle na tri do četiri iduće godine, odnosno trenutačnu isplatu 70 milijuna funti uz nadoplatu u jednome od igrača, najvjerojatnije Fabiju Coentrau.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo