GDJE SU BILI DINAMO, RIJEKA, HAJDUK I OSIJEK? / Salzburg za oko tri milijuna eura doveo možda i najtalentiranijeg mladog Hrvata

Image

To je svakako rekordan iznos za igrača njegove dobi i jedan je od najvećih transfera u povijesti kluba

27.1.2021.
9:00
VOYO logo

Gotovo ispod radara provukao se veliki transfer mladog nogometaša, kapetana kadetske momčadi Istre 1961 i U-16 reprezentacije Hrvatske, Rocca Žikovića (16). Naime, mladi branič potpisao je za ugledni Red Bull Salzburg i to u rekordno visokom transferu za Istru.

Žiković, koji slovi za možda i najtalentiranijeg igrača Hrvatske u svojoj generaciji, stajao je Salzburg negdje između dva i tri milijuna eura, ako se ostvare svi bonusi ugrađeni u dogovor. To je svakako rekordan iznos za igrača njegove dobi i jedan je od najvećih transfera u povijesti kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam Istri što mi je omogućila odlične uvjete i treninge te utakmice na najvišoj razini, što me i dovelo do ovog koraka ka profesionalnoj nogometnoj karijeri. Zahvalan sam na svom znanju i iskustvu koje sam stekao. Ugovor s RB Salzburgom je jedan veliki korak za mene i jako se radujem novim izazovima koji me čekaju", rekao je nakon potpisa ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Žiković je sin nekadašnjeg igrača one "stare" Istre, Igora Žikovića, a on je nedavno bio i sportski direktor kluba u neslavnoj eri predsjednika Michaela Glovera te je navodno bio posrednik pri ovom transferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo