GDJE JE NESTAO 'BOSANSKI ZIDANE'? / Trebao je naslijediti Rakitića u Barceloni, a sad se piše da ga se klub želi riješiti

Image
Foto: Profimedia

Kad je dolazio u Barcelonu, Pjanić je vrijedio 60 milijuna eura. Sad, nakon sezone bez ijednog gola ili asistencije, vrijedi po Transfermarktu 28 milijuna.

21.5.2021.
22:58
Profimedia
VOYO logo

Nitko nije znao točno što reći kad je Barcelona krajem protekle sezone napravila veliku zamjenu veznjaka. Mladog Arthura poslali su u Juventus, a iz Torina je put Katalonije otišao provjereni, tada 30-godišnji Miralem Pjanić.

Pjanke je tad bio stožerni prvotimac i jedan od najvažnijih igrača Juventusa koji je, za razliku od ove sezone, bio dominantan klub u Italiji. Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je mozak momčadi i svojevrsni "Pirlo nakon Pirla" u momčadi Stare dame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjanić je većinu svoje karijere bio jedan od ključnih igrača svojih momčadi. Istina, trebalo mu je vremena da se nametne u Lyonu dok je još bio mlad igrač, no u Romi je zaista postao zvijezda, i to na poziciji klasičnog centralnog veznog, na kojoj se nazabijao i naasistirao, dovoljno da Juventusovi čelnici na njega potroše 32 milijuna eura i gurnu ga u ulogu koja je dotad pripadala Andrei Pirlu.

"Zidane iz Zvornika", kako su mu nekad tepali, ušao je u ulogu povučenog playmakera i na njoj je oduševljavao. S Juventusom je osvojio četiri naslova prvaka, igrao je i finale Lige prvaka, a cijena mu je u jednom trenutku skočila na ogromnih 70 milijuna eura prema Transfermarktu. Bilo je to prije samo godinu i pol, no onda je sve krenulo nizbrdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

February 7, 2021, Sevilla, Spain: Miralem Pjanic of FC Barcelona during the La Liga Santander match between Real Betis and FC Barcelona at Estadio Benito Vilamarin in Sevilla, Spain.,Image: 589546802, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Piše se da odlazi

Svi koji su predviđali da će se Pjanić dobro snaći u Barceloni vide krajem ove sezone da nisu bili u pravu. U posljednjih deset nastupa upisao je tek pet minuta u igri, a u samo jednoj od tih utakmica bio je uvršten na listu ozlijeđenih igrača. Nije se ove sezone baš naigrao, nastupio je u 29 utakmica, ali uglavnom bi ulazio s klupe, a prije dva mjeseca čak je i javno izrazio svoju frustraciju jer ne igra u Barceloni koliko misli da zaslužuje.

Problem je što Barcelona ispred Pjanića ima bolja rješenja. Busquets nikako ne može ispasti iz prve postave Barcelone, u Frankieja De Jonga previše su uložili da ne bi igrao, a mladi Pedri je Barcelonina budućnost i jednostavno ga moraju pustiti da raste. Reprezentativac BiH opasno je izvisio u ovakvoj situaciji, a teško je da će se nešto promijeniti i sljedeće sezone. Ne može u Barceloni raditi čak ni ono u čemu je možda i najbolji u Europi, a to je izvođenje prekida jer je ta zadaća rezervirana za Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta je to jer ima tek 31 godinu i sad bi trebao biti na vrhuncu svoje karijere. Problem je što je vezan za Barcelonu do 2024. godine. Sve je više po stranim medijima spominje da bi mogao napustiti Barcelonu, a kao njegova sljedeća destinacija navodi se Chelsea. Kad je dolazio u Barcelonu, Pjanić je vrijedio 60 milijuna eura. Sad, nakon sezone bez ijednog gola ili asistencije, vrijedi po Transfermarktu 28 milijuna. Pred njim je zanimljivo ljeto, a teško da će mu eventualni ostanak u Barceloni donijeti za njega puno dobroga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo