GAZDA BARCELONE JE ZABRINUT: / 'Oni će nam biti veći rivali od Real Madrida'

Image
Foto: AFP

Predsjednik aktualnog europskog prvaka Barcelone Josep Maria Bartomeu priznao je da je zabrinut zbog financijskog jačanja premierligaških klubova.

23.2.2016.
9:15
AFP
VOYO logo

Od sljedeće će sezone 20 klubova engleske Premier lige dijeliti oko 6,5 milijardi eura od televizijskih prava, a čak će i najslabiji klub dobiti 126 milijuna eura. Nije ni potrebno spominjati koliko će engleske momčadi postati moćnije u odnosu na ostatak nogometne Europe, a upravo to jako plaši prvog čovjeka Barcelone.

"Moramo povećati prihode"

"Premierligaški klubovi će odsad imati nevjerojatnu financijsku situaciju i zabrinut sam zbog toga. Postat će nam veći rivali od Real Madrida. Premier liga je najbolje nogometno natjecanje na svijetu jer privlači najviše zanimanja navijača i ima najveće prihode. Španjolska liga će se morati pozabaviti tom neravnotežom", rekao je Bartomeu u razgovoru za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo učiniti sve da povećamo prihode i poboljšamo si financijsku situaciju kako naši talenti ne bi napuštali klubove. Zabrinut sam zbog toga. Želimo zadržati svoje talente kod kuće", dodao je Bartomeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko ne želi otići"

Uvjeren je ipak da će Barcelona ostati na vrhu jer je igračima čast biti dio slavnog katalonskog kluba.

"Nitko od naših igrača nije rekao da želi otići. Većina dobiva bolje financijske ponude, ali oni nisu u Barceloni zbog novca. Tu su zbog nogometa i navijača", zaključio je Bartomeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo