TKO BI REKAO / Real ga je svojedobno bio platio 100 milijuna eura: Sad se našao s još jednom legendom u MLS-u

Image
Foto: Profimedia

Gareth Bale u MLS-u, zajedno s Chiellinijem u Los Angelesu

26.6.2022.
9:43
Profimedia
VOYO logo

Kapetan velške nogometne reprezentacije 32-godišnji Gareth Bale, europske nogometne travnjake će zamijeniti američkim i zaigrati u MLS-u za Los Angeles FC, u koji je početkom lipnja prešao i talijanski stoper Giorgio Chiellini.   

Image
PONOVNO IZNENADIO /

Gareth Bale ima novi klub, nećemo ga gledati u Europi sljedeće sezone

Image
PONOVNO IZNENADIO /

Gareth Bale ima novi klub, nećemo ga gledati u Europi sljedeće sezone

Ima pet Liga prvaka

Bale je od 2013. bio član Real Madrida u koji je stigao iz Tottenhama za tada rekordnih 85 milijuna funti. S "kraljevskim klubom" je pet puta osvojio Ligu prvaka, triput je bio prvak Španjolske, a jednom pobjednik španjolskog Kupa kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje dvije sezone je zbog ozljeda i ispadanja iz forme odigrao značajno manje utakmica nego što je to bio slučaj u prvih šest godina provedenih u Madridu.

Image
Foto: Profimedia

Stoga su se britanskim medijskim prostorom proširile špekulacije da bi Bale mogao okončati karijeru, ako reprezentacija Walesa ne uspije izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru. No, Velšani su u utakmici doigravanja u Cardiffu pobijedili Ukrajinu i prvi put nakon 1958. izborili mjesto na završnom turniru SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spominjao se Cardiff

Među mogućim Baleovim novim poslodavcima spominjan je i engleski drugoligaš Cardiff, gdje bi kapetan reprezentacije mogao biti pod nadzorom liječničke službe.

No, na kraju se odlučio za odlazak na drugi kontinent u ligaško natjecanje koje je započelo u veljači, a osnovni dio sezone će završiti u listopadu. Bale bi trebao pristupiti Los Angelesu nakon 7. srpnja, kad će biti otvoren drugi dio prijelaznog roka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener momčadi je nekadašnji američki reprezentativac Steve Cherundolo, a LAFC je trenutačno na vrhu ljestvice Zapadne konferencije MLS-a. Do kraja osnovnog dijela sezone odigrat će još 19 utakmica.

Doigravanje MLS-a do 5. studenog

Doigravanje u MLS-u će trajati do 5. studenoga, kad je na rasporedu finalna utakmica. To je točno 16 dana prije nego što bi reprezentacija Walesa trebala odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv reprezentacije SAD-a. U skupini B su još Engleska i Iran.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo