Gabrića bi već tijekom dana mogli probuditi iz kome?

Iz splitske bolnice stižu dobre vijesti za hrvatskog reprezentativca Dragu Gabrića, koji je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći.

25.5.2011.
16:55
VOYO logo

Nakon dramatičnog ponedjeljka i utorka, stanje Drage Gabrića sve je bolje. Hrvatski reprezentativac koji je u nedjelju navečer teško stradao na autocesti A1 kod Biskog i dalje je u induciranoj komi, ali magnetska rezonanca i CT pokazali su kako u mozgu nema krvarenja.

U utorak popodne posjetili su ga prijatelji i članovi obitelji, i jedan od njih ispričao je kako su i liječnici rekli da pričaju s Dragom, iako se nalazi u komi, prenosi Dalmacija News. Oni su, navodno, to i napravili, pričali su, te se zafrkavali s njim, na što je on reagirao osmijehom, te micanjem rukom. Njegova pozitivna reakcija očitala se i na medicinskim aparatima, piše taj portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, pacijent u induciranoj komi može se smanjenom količinom lijekova dovesti u polusvjesno stanje u kojem može donekle komunicirati. Tako se dobijaju naznake o njegovom pravom stanju i određuje kada bi ga se moglo probuditi iz 'umjetne' kome.

U Gabrićevu slučaju, detaljni pregledi CT-a i magnetne rezonance pokazali su kako nema ozbiljnijih oštećenja mozga, a mjesto na kojem je zadobio udarac se dobro oporavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko bude potrebno, nalaze će pregledati vodeći hrvatski neurokirurg Josip Paladino, koji se trenutno nalazi u Parizu, ali je spreman vratiti se u Hrvatsku ako Dragi zatreba njegova pomoć.

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105240317006 arti-201105240406006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo