FASCINANTAN JE / Frapantan podatak koji jasno pokazuje kakva je naš Luka mašina: Rijetko tko se može pohvaliti ovim podvigom

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Luka Modrić je i s 37 godina na leđima jedan od najboljih veznjaka na svijetu

4.1.2023.
14:23
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prema najvećoj zajednici navijača Real Madrida, stranici Madrid Xtra koja okuplja gotovo 600 tisuća ljubitelja Reala, najkonzistentniji igrač Real Madrida u 2022. godini bio je Luka Modrić. Modrić je bio jedan od krucijalnih igrača Reala u osvajanju Lige prvaka i španjolskog prvenstva prošle sezone.

Image
NOVI ZAPLETI /

Englezi pišu o velikom preokretu u slučaju Oršić: Southampton je saznao vijest koja bi ih mogla ohladiti?

Image
NOVI ZAPLETI /

Englezi pišu o velikom preokretu u slučaju Oršić: Southampton je saznao vijest koja bi ih mogla ohladiti?

U 2022. godini desetka Real Madrida je ukupno skupila 46 nastupa za Kraljeve, te je u njima postigao osam pogodaka te pridodao devet asistencija. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije je prema Twitter zajednici izglasan kao najkonstantniji igrač, a najbolji je bio Karim Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se društvenim mrežama proširio frapantan podatak. Naime, objavljeno je koji su nogometaši imali najviše nastupa u 2022. godini, a, pogađate, na toj listi se našao i naš Luka.

Image
Foto: Profimedia

Čudesan je naš Luka

Nevjerojatno je da hrvatski kapetan s 37 godina na leđima igra sjajno, ali što je još više nevjerojatno, i često. Najviše utakmica u prošloj godini odradio je stoper Liverpoola i Nizozemske Virgil Van Dijk, njih 64. Drugo mjesto dijele trojica igrača: Vratar Crvene zvezde i Kanade Milan Borjan, portugalska uzdanica i veznjak Manchester Cityja Bernardo Silva te najbolji mladi igrač SP-a, argentinski veznjak i igrač Benfice Enzo Fernandez. Sva trojica su odigrala 63 utakmica u protekloj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Enzo Fernandez: Benfica -> Chelsea (120 milijuna eura)

Na trećem mjestu se našao naš Luka Modrić koji je odigrao čak 62 utakmice računajući one za Real i Hrvatsku. S njim su na trećem mjestu vratar Liverpoola i Brazila Alisson Becker i zvijezda Tottenhama i Engleske Harry Kane. Primjera radi, van Dijku je 31 godina, Borjanu 35, Silvi 28, Fernandezu 21, Alissonu 30, a Kaneu 29. Modrić je daleko najstariji igrač, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Brojan s 35 godina vratar, što znači da dulje može igrati na vrhunskom nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić igra na jednoj od najzahtjevnijih pozicija u svijetu nogometa, a svejedno je odigrao toliko susreta. Njegova važnost za Real i Hrvatsku je ogromna, što samo pokazuje o kakvom se velikom, fantastičnom igraču radi. Rijetki su sportaši koji su uspjeli ostati na tako visokoj razini kada premaše 35. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo