DUPLI HAT-TRICK / Francuzi ostvarili nestvarnu pobjedu i skinuli rekord, a Izraelci razočarali narod i ostali bez šanse za direktan plasman na EURO

Image
Foto: Profimedia

Nestvarna večer na Azurnoj obali

18.11.2023.
22:48
Profimedia
VOYO logo

Nogometne reprezentacije Rumunjske, Švicarske i Nizozemske u subotu su potvrdile svoj plasman na EURO 2024. dok je Francuska ostvarila rekordnu pobjedu svladavši u Nici Gibraltar sa čak 14-0.

Image
KOMENTIRAO TRIJUMF /

Bivši Vatreni za Net.hr otkrio tajne vratara i upozorio: 'To može biti dvosjekli mač...'

Image
KOMENTIRAO TRIJUMF /

Bivši Vatreni za Net.hr otkrio tajne vratara i upozorio: 'To može biti dvosjekli mač...'

Rumunji i Švicarci osigurali su prva dva mjesta u skupini I kolo prije kraja natjecanja, Rumunjska je na nautralnom terenu u mađarskom Felcsutu bila bolja od Izraela sa 2-1 (1-1), dok je Švicarska i Baselu igrala s Kosovom 1-1 (0-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključan za rasplet u skupini bio je dvoboj u Felcsutu u kojem je Rumunjskoj bio dovoljan i bod kako bi osigurala jedno od prva dva mjesta u skupini, a tim bi rezultatom ujedno odvela i Švicarsku na EURO neovisno o ishodu dvoboja u Baselu.

Iako je susret počeo golom Izraela kojega je u vodstvo doveo Zahavi (2) nakon samo minutu i pol igre, Pucsas (10) je vrlo brzo poravnao na 1-1 da bi Hagi (63) sredinom nastavka okrunio lijepu akciju Rumunja za preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Baselu je Švicarska povela golom Vargasa (48), a izjednačio je Hyseni (82).

Rumunjska je na vrhu skupine sa 19 bodova, druga Švicarska ima 17 te će te dvije reprezentacije igrati za prvo mjesto u skupini u utorak. Izrael je ostao treći sa 12, a Kosovo četvrto sa 11 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je u Amsterdamu trebala pobjedu protiv Irske kako bi i teoretski osigurala drugo mjesto u skupini B i odlazak na EURO već u subotu, a do nje je stigla s minimalnih 1-0 (1-0) golom Weghorsta. Čak i da nije svladala Irsku, Nizozemska bi u utorak imala siguran prolazak jer bi joj trebala pobjeda protiv preslabog Gibraltara.

Ovom pobjedom Nizozemska je stigla do 16 bodova, tri više od treće Grčke od koje je bolja i u međusobnom omjeru. Na vrhu je Francuska s maksimalnim 21 bodom iz sedam susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan rekord

A Francuska je u Nici pobijedila jadni Gibraltar sa čak 14-0 (7-0) te tako ostvarila najveću pobjedu u svojoj povijesti, ali i najveću pobjedu u povijesti kvalifikacija za EURO. Već u prvih pet minuta gosti su zabili dva autogola preko Santosa (3-ag) i Mouelhija (5-ag), potom je mladi 17-godišnji Zaire-Emery (16) svoj debi začinio pogotkom za 3-0. No, prilikom postizanja pogotka dobio je udarac u gležanj zbog kojega je morao biti zamijenjen dok je Santos zbog tog starta isključen. U preostalom vremenu Francuzi su s igračem više zabili čak 11 golova, tri Mbappe (30-11m, 74, 82), po dva Coman (36, 65) i Giroud (89, 90+1), a po jednog Clauss (34), Fofana (37), Rabiot (63) i Dembele (73).

Osim hat-tricka, Mbappe je ostvario i hat-trick asistencija. Nevjerojatno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za žene ekskluzivno od 29. studenoga gledajte na VOYO.

Sada je poznato 16 sudionika EURA, još ranije su plasman izborili Engleska, Francuska, Španjolska, Belgija, Portugal, Turska, Škotska, Mađarska, Austrija, Slovačka, Albanija, Danska i domaćin Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo