NIJE IM SVEJEDNO / Francuzi drhte pred Vatrenima uoči nove utakmice. Pogledajte što je L'Equipe napisao o Modriću

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Istovremeno, Francuska je doživjela novi debakl na gostovanju ko Austrije odigravši tek 1:1, a mogli su i izgubiti da ih nije spasio Mbappe

11.6.2022.
11:58
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Dansku sa 1-0 na gostovanju u Kopenhagenu u utakmici 3. kola UEFA LIge nacija. Pogodak vrijedan pobjede na Parken stadionu postigao je Mario Pašalić u 69. minuti, nakon ubačaja Marcela Brozovića. Pašalić je spremno dočekao loptu na visini peterca i poput rasnog strijelca uklizao te ju proslijedio u mrežu kroz noge danskog vratara Kaspera Schmeichela.

Danska je bila bolja i opasnija u prvom poluvremenu, ali jedini udarac unutar okvira, koji je u 40. minuti uputio Andreas CorneliusDominik Livaković je odlično obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POGODILO IH /

Danski mediji u nevjerici nakon pobjede Vatrenih. Luku Modrića nazvali veoma pogrdnim imenom: 'Smije li on to raditi'?

Image
POGODILO IH /

Danski mediji u nevjerici nakon pobjede Vatrenih. Luku Modrića nazvali veoma pogrdnim imenom: 'Smije li on to raditi'?

Na početku drugog poluvremena Zlatko Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, što je potpuno promijenilo i značajno poboljšalo igru hrvatske reprezentacije, koja je ovladala loptom i postala opasna po suparnička vrata. To je, u konačnici, rezultiralo Pašalićevim pogotkom koji je Hrvatskoj donio treću pobjedu u 13. nastupu Vatrenih u Ligi nacija.

Istovremeno, Francuska je doživjela novi debakl na gostovanju ko Austrije odigravši tek 1:1, a mogli su i izgubiti da ih nije spasio Mbappe. Tricolori su posljednji u skupini s dva boda i očajnički im treba pobjeda kako bi barem malo popravili dojam. No, imat će veoma težak posao jer ih u posljednjoj utakmici prije raspusta reprezentacije čeka upravo Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Oduševio ih Modrić i nije im svejedno

Ugledni francuski L'Equipe promatrao je zbivanja na utakmici Danske i Hrvatkse i malo je reći da su ostali impresionirani Lukom Modrićem, koji je odmah po ulasku na poluvremenu potpuno preokrenuo ritam utakmice.

"Premoren od naporne sezone u kojoj je ponovno završio na vrhu Europe, Luka Modrić u igru je ušao na početku drugog poluvremena. Njegov ulazak potpuno je transformirao igru Hrvatske, što nije ništa neobično za osvajača Zlatne lopte iz 2018. godine", piše L'Equipe pa zatim izdvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do njegova ulaska Danska je imala 58 posto posjeda lopte. Nakon što je on preuzeo igru, posjed Danske na kraju je pao na 49 posto. Kratki pasevi, dugi pasevi, Modrić je diktirao tempo utakmice i omogućio svim igračima da podignu nivo igre", piše L'Equipe.

Zatim naglašavaju kako je njihova reprezentacija dosta umorna i da će imati imperativ pobijediti Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuskoj reprezentaciji nužan je godišnji odmor, ali prije toga je nužna i pobjeda protiv Hrvatske. Danci su potpuno nadigrali Dalićevu momčad u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli zabiti gol. No u nastavku su bili bezopasni", naglasili su.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo