STRANI ŠEF SUDACA /

Bijeli dim iz HNS-a nakon VAR afere: Poznat nasljednik Brune Marića

Image
Foto: Profimedia

Uoči početka nove sezone

24.7.2024.
12:51
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez objavio je nasljednika Brune Marića, to će biti Francuz Bertrand Layec. Objavu HNS-a prenosimo u cijelosti:

Image
NAKON OSTAVKE /

Bruno Marić se javio na Instragramu i poslao poruku kritičarima

Image
NAKON OSTAVKE /

Bruno Marić se javio na Instragramu i poslao poruku kritičarima

"Krovna organizacija hrvatskog nogometa na ovoj je odgovornoj funkciji, a u suradnji s UEFA-om, povjerenje dala stručnjaku s bogatim iskustvom. Bertrand Layec rođen je 3. srpnja 1965. godine, a prije nego što je prihvatio poziv Hrvatskog nogometnog saveza, obnašao je funkciju povjerenika za suđenje u Francuskoj, Belgiji i na Cipru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj karijeri Layec je dijelio nogometnu pravdu u elitnom rangu francuskog nogometa, Ligue 1, od 1998. do 2010. godine, a Fifinu značku stekao 2002. godine. Tijekom sudačke karijere Layec je sudio na različitim natjecanjima od Svjetskog prvenstva 2007. godine za nogometaše do 17 godina, kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo 2008. godine i europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010. godine te  u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaki naš potez ide u smjeru povratka povjerenja u suđenje te kontinuiranog razvoja naših sudaca. Nakon što se uvođenje stranih sudaca u drugom dijelu protekle sezone pokazalo ispravnim, ove sezone smo se, kako sam već ranije najavljivao, odlučili za novi korak te smo imenovali gospodina Bertranda Layeca prvim čovjekom za suđenje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Svima nam je u interesu da hrvatsko suđenje podignemo na višu razinu, a vjerujem da će gospodin Layec svojim autoritetom, golemim iskustvom i stručnošću odgovoriti tom izazovu. Ovom se prilikom zahvaljujem i krovnoj europskoj organizaciji Uefi na razumijevanju i suradnji proteklih mjeseci na temu suđenja, a plod te suradnje je i Layecova inauguracija. Ima puno povjerenje  i potpuno odriješene ruke te njemu i sucima želimo uspješnu sezonu”, rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

“Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na ukazanom povjerenju, vjerujem da ću opravdati očekivanja predsjednika Marijana Kustića i njegovih suradnika i doprinijeti poboljšanju kvalitete suđenja u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa. Iznimno cijenim hrvatski nogomet, nastojat ću iskoristiti dosadašnje iskustvo te svojim radom biti primjer sucima i ustrajati na njihovom napretku, na zadovoljstvo svih dionika u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi”, istaknuo je Bertrand Layec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo