FRANCUSKI IZBORNIK OTKRIO KOJEG SE HRVATSKOG IGRAČA NAJVIŠE BOJE: / 'Razmišljam o njemu kad slažem taktiku'

Image
Foto: AFP

U posljednjem susretu Francuzi su slavili sa 4:2, baš kao i u finalu SP-a u Rusiji

13.10.2020.
18:16
AFP
VOYO logo

Aktualni svjetski prvaci stigli su u Zagreb s nizom od 11 susreta bez poraza. Posljednji poraz "Tricolori" su doživjeli u lipnju 2019. u Istanbulu od Turske (0:2) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Usprkos porazu Francuska je osvojila prvo mjesto u skupini ispred Turske izborivši EURO. Nakon Istanbula, Francuzi su upisali devet pobjeda i dva remija, protiv Turske, te u nedjelju protiv Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski izbornik Didier Deschamps se nada kako će se njihova serija nastaviti i u Zagrebu. Nije želio govoriti o sastavu, niti u kojoj će se formaciji suprotstaviti domaćinu.

"Smatram kako je ovo vrijeme od rujna do studenog idealno vrijeme za isprobavanje više varijanti igre i analizu taktike. Iskušavao sam više varijanti zbog EURO-a, iz utakmice u utakmicu pronalazim nove odgovore. To iziskuje dovoljno vremena, ali snalazimo se," kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOVREN PROGOVORIO O NAPADU NA SUIGRAČE NAKON DEBAKLA: /

Prokomentirao i Dalićeve tvrdnje - 'Mislim da izbornik laže'

Image
LOVREN PROGOVORIO O NAPADU NA SUIGRAČE NAKON DEBAKLA: /

Prokomentirao i Dalićeve tvrdnje - 'Mislim da izbornik laže'

Sve najbolje o Modriću

U odnosu na zadnji francusko – hrvatski ogled, u redove "Vatrenih" vraća se Luka Modrić. Deschamps je bio prepun pohvala za veznjaka Real Marida.

"Modrić je veliki igrač, Hrvatska je s njim daleko jača i opasnija. On je lider, tehnički sjajan igrač i nije slučajno osvojio Zlatnu loptu. Cijenim ga i kao osobu. Naravno da razmišljam o njemu kada slažemo taktiku za utakmicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raduje ga i povratak navijača na tribine.

"Povratak navijača je dobar za igrače, treba to gledati s vedrije strane. Nije na nama da propitujemo ako su hrvatske vlasti dozvolile 7.000 gledatelja na tribini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuske novinare je najviše zanimalo kakvo je stanje Antoinea Griezmanna koji u zadnje vrijeme igra daleko ispod očekivanja.

"U posljednje vrijeme smo nekoliko puta razgovarali o tome gdje mu najviše odgovara, to je u sredini terena. Može igrati i na poziciji ofenzivnog veznog," kazao je francuski strateg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želi otkriti hoće li u francuskom napadu zaigrati Olivier Giroud koji je nastupio u zadnje dvije utakmice.

"Igrao je posljednje dvije utakmice i on je na raspolaganju za utakmicu protiv Hrvatske. Dostupan je kao i svi ostali. Razmišljam o svemu, svi igrači koji su ovdje konkuriraju za sastav, ovo je ipak međunarodna utakmica," poručio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobro smo igrali u obrani'

Medijima se uoči utakmice s Hrvatskom obratio i Hugo Lloris. Jedinicu londonskog Tottenhama i francuske reprezentacije raduje što će se na tribinama okupiti 7.000 gledatelja, što je više nego što vlasti dozvoljavaju u Francuski i Engleskoj.

"Nogomet se igra radi navijača i raduje me njihov povratak na tribine, bez obzira na njihov broj. Uvijek me raduje kada igramo pred navijačima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem susretu Francuzi su slavili sa 4:2, baš kao i u finalu SP-a u Rusiji. No, u odnosu na pariški susret u redove hrvatske vrste vraća se Luka Modrić.

"Modrićev povratak će promijeniti odnose, on je važan igrač za Hrvatsku. Naš protivnik voli držati loptu i očekujem veliku bitku na sredini terena," kazao je Lloris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na nedavni dvoboj protiv Portugala koji je završio bez golova.

"Bila je to teška utakmica, nismo imali previše prostora, ali dobro smo igrali u obrani. Nismo imali previše vremena za razmišljanje o tom susretu jer smo se morali okrenuti prema Hrvatskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lloris je komentirao i igre svog suigrača Antoinea Griezmana koji nikako da dosegne pravu formu.

"Ne možemo Griezmanna dovoditi u pitanje. Svaki igrač ima dobrih i loših dana, a znamo koliko je on napravio za našu reprezentaciju," poručio je Lloris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo