SUKOBI NA TRIBINAMA / Frakcije Grobara bore se za vodstvo: Lucifer i 'Anti Romi' žele preuzeti tribine od Velje Nevolje i njegova klana

Image
Foto: Profimedia

Srpski mediji pišu kako se navijači Partizana bore za prevlast na tribinama

15.3.2022.
10:37
Profimedia
VOYO logo

Nakon pada zloglasnog Veljka Belivuka i njegova klana, došlo je do borbe za prevlast na južnoj tribini navijača Partizana. Navijačka frakcija, Anti Romi, Grobari s beogradske Karaburme, želi preuzeti tribinu Partizanovih navijača.

Image
OD KRAĐE DO OTMICE /

Počeo je kao Del Boy pa zaradio milijarde: BBC došao do dokumenta koji otkriva kako se Abramovič obogatio

Image
OD KRAĐE DO OTMICE /

Počeo je kao Del Boy pa zaradio milijarde: BBC došao do dokumenta koji otkriva kako se Abramovič obogatio

Vođa Anti Roma je Lazar B., poznat i kao Lucifer, a kako prenosi Nova.rs, on je koristio aplikaciju Sky gdje se i proslavio kao Lucifer. Inače, riječ je o aplikaciji čije prepiske praktički predstavljaju ključne dokaze u slučaju protiv zloglasnog klana Veljka Belivuka. Upravo je njegov klan koristio istu aplikaciju u kojoj su se predstavljali pod kodnim imenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inozemne službe su ipak uspjele otključati zaštićene telefone te je klanu Veljka Belivuka došao kraj. Putem Skyja, oni su razmjenjivali šokantne fotografije žrtava, dogovarali su izvršavanje raznih kriminalnih radnji, dok je svatko od njih bio potpisan pod pseudonimom. Na isti način je sa suradnicima komunicirao i vođa Anti Roma.

Poznati po incidentima

Karaburma je naselje poznato po čestim incidentima navijača, a upravo od tamo dolaze Anti Romi. Oni već godinama slove za ekstremnu grupu navijača, kojima je često zabranjen pristup utakmicama zbog niza incidenata koje su izazvali. 2020. godine su se našli u središtu skandala kada su tijekom policijskog sata (za vrijeme karantene zbog koronavirusa) napravili bakljadu na zgradama Beograda. Nitko dosad nije uhićen, a Nova.rs prenosi kako je među njima bilo i navijača Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, dok su Belivuk i Marko Miljković bili na slobodi, za njih nitko nije ni znao jer su tribine bile pod kontrolom spomenutog dvojca. Sada Anti Romi na čelu s Lazarom B. žele preuzeti inicijativu na tribinama kao glavni navijači Partizana. Ipak, isti izvor ističe kako su Principi i dalje glavni na tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, krajem prošle godine, Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Veljka Belivuka, znanog kao Velja Nevolja i ostalih 29 članova njegova klana. Optuženi su za pet ubojstava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja. Ključni dokazi na kojima je temeljena optužnica us fotografije koje su optuženici razmjenjivali, ali i eksplicitne poruke s opisima ubojstava. Iako su koristili posebne mobitele za tajnu komunikaciju, srbijansko je tužiteljstvo dobilo sve informacije, zahvaljujući francuskim istražiteljima koji su probili njihovu korespondenciju. Važan dokaz je i iskaz svjedoka-pokajnika Bojana Hrvatina, koji je sudjelovao u nekim ubojstvima te do detalja tužiteljima ispričao kako su ona izvedena.

Inače, Belivukova skupina dio je crnogorskog kavačkog klana, koji je godinama u sukobu sa škaljarskim klanom. U sukobu, koji je izbio zbog poslova s kokainom, dosad je ubijeno više od 50 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tužiteljstvo u optužnici ne spominje ni kavački ni škaljarski klan, ali ni navodne poveznice s političkim i policijskim vrhom Srbije. Njegov je klan, naime, bio blizak glavnom tajniku Vlade, Novaku Nediću te nedavno uhićenoj bivšoj državnoj tajnici u MUP-u Dijani Hrkalović. Te poveznice navodno nikad nisu niti ispitane.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo