FOTO/VIDEO: / Spektakularno! Ovako ce izgledati obnovljeno nogometno svetiste

Sve je spremno za obnovu legendarnog stadiona Liverpoola Anfielda.

5.12.2014.
11:02
VOYO logo

Lovren i drustvo ove sezone ne igraju bas najbolje, sto itekako kida zivce navijacima Liverpoola. Ali, konacno su dosle i lijepe vijesti na Anfield. Naime, ovaj legendarni nogometni klub u ponedjeljak zapocinje s rekonstrukcijom stadiona, odnosno, s povecanjem kapaciteta sa 45 500, na 59 000 mjesta. Ovaj projekt je jos davno prije dogovoren, a sad se prikupila sva potrebna dokumentacija, potrebne dozvole, spreman novac, a cekao se i dogovor oko posljednje kuce u okolici stadiona, koju su morali kupiti, kako bi prosirenja stadiona bilo moguce. Prosirenjem stadiona Liverpool ce konacno postati konkurentniji rivalima iz Manchestera i Londona, s kojima ne moze voditi financijsku utrku zbog dotrajalosti stadiona koji su ispod standarda Premierlige i UEFA-e. Zbog toga su Anfield zaobilazili u sirokom luku, barem kada je rijec o utakmicama reprezentacije i finala europskih kupova.

Prva faza radova ce obuhvatiti glavnu tribinu, na kojoju ce biti dodan novi dio, odnosno tkz. treci prsten, cime ce joj se kapacitet povecati za 8300 mjesta. Anfield Road Stand ce s prosirenjem dobiti 4800 mjesta. Uz to, napraviti ce se nova konferencijska dvorana, kao i dvorana za bankete, novi klupski ducan i veci parking, a obnovit ce se i cijela gradska cetvrt Anfiled vrijedno 260 milijuna funti. Tako ce se srusiti 296, a napraviti novih 250 kuca, te hotel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/cW4AkWyTXlI

Anfield je otvoren davne 1884. godine, kada je imao svega 20 tisuca mjesta. A sada, 130 godina poslije, na redu je povijesna rekonstrukcija ovog nogometnog hrama, na kojem stanuju povijesni trenuci europskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo