[FOTO, VIDEO] GDJE SI BIO 2018.? / Nakon rijetko viđenog moskovskog finala uslijedio je show na ulicama hrvatskih gradova

Image
Foto: PIXSELL/Profimedia

Sjećamo se dana kad je Hrvatska gorjela zbog srebrnih Vatrenih...

15.7.2020.
9:10
PIXSELL/Profimedia
VOYO logo

Prije točno dvije godine hrvatska nogometna reprezentacija ispisala je ponajljepšu stranicu hrvatskih postignuća plasiravši se u finale SP-a i tako očarala nogometni svijet. Hrvati su pokazali srčanost, upornost, pokazali su Vatreni kako se živi i gine za svoju zemlju, sveti dres, pobjedničku trobojnicu.

No nismo od tog finala mogli dalje. Bila je to utakmica koju smo gledali u jednom dahu. Atraktivno finale rijetko viđeno u povijesti nogometa sa šest golova. Nažalost, četiri su završila u našoj mreži. Nebo se otvorilo nakon posljednjeg sučevog zvižduka u ruskoj prijestolnici dok su Vatreni oko vrata stavljali srebrne medalje, a Luka Modrić primao nagradu za najboljeg igrača prvenstva. Jednu od mnogih koje je te godine zaslužio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJBOLJI TEKST O HRVATSKOJ IKAD NAPISAN: /

Oda Vatrenima koja je ušla u legendu

Image
NAJBOLJI TEKST O HRVATSKOJ IKAD NAPISAN: /

Oda Vatrenima koja je ušla u legendu

Ujedinjena nacija

Ujedinili su Vatreni naciju tih mjesec dana, bacili su je u trans. Prava je ludnica trajala u zemlji i svakom kutku svijeta gdje žive Hrvati. Doček u Zagrebu je nešto što će svatko tko je bio prisutan pričati svojoj djeci u budućnosti i u šali, s puno sjete, ponosa i sreće u srcu, pitati gdje si bio te 2018.? Narod ispunjen ponosom zbog jednog od najvećih, ako ne i najvećeg uspjeha hrvatskog sporta u povijesti, od ranog se jutra okupljao diljem Zagreba čekajući svoje heroje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Na ulicama Zagreba više od pola milijuna ljudi

Procijenjuje se kako je Luku Modrića, Marija Mandžukića, Danijela Subašića i društvo dočekalo oko 550 000 ljudi. Igrači su se od Zračne luke Franje Tuđmana vozili satima (točnije pet i pol sati), a horde navijača zaustavljale su ih na svakom uglu. Ulice su bile prepune, na svakom koraku palile su se baklje, a policija je ovog puta to tolerirala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić se slomio i zaplakao

Izbornik Zlatko Dalić na putu do Trga bana Jelačića slomio se i zaplakao. Stotine navijača htjelo mu je čestitati i stisnuti ruku, uzeti autogram... I on je vozeći se autobusom postao svjestan što je napravio, kakav je uspjeh zajedno sa svojim kockastim ratnicima napravio... Tijekom njihova dolaska na Trg bana Josipa Jelačića, euforija je dosegla svoj vrhunac i središnji zagrebački trg jednostavno se užario. Bili su to trenuci za pamćenje, prizori koji su obišli svijet i dočarali svu strast Hrvata prema nogometnoj reprezentaciji, kao i svetom dresu i zastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo