[FOTO] SABLASAN PRIZOR S MAKSIMIRA VJEROJATNO ĆE ZAPREPASTITI MNOGE: / Je li ovo realna slika 'atomskog' Dinama?

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Maksimir će, čini se nama, još dugo, dugo biti sablasno prazan kada se igraju ovakve utakmice

7.12.2019.
8:56
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Tražila se karta više, gotovo da je čovjek sjedio na čovjeku, čitave rijeke navijača slijevale su se satima prema Maksimiru... Da, da, tako je to bilo na prošloj Dinamovoj utakmici Lige prvaka, onoj sa Šahtarom. U petak 7. prosinca na utakmici Prve HNL protiv Varaždina, koju je Dinamo dobio s 1:0, bilo je točno 1471 gledatelj.

U tužnoj, maglovitoj, hladnoj, ali zahvaljujući Bad Blue Boysima koji su razbijali tišinu navijanjem, ne tako jako sablasnoj atmosferi. Međutim, to je nažalost slika Dinama. Da, bilo je hladno, utakmica se igrala u pomalo blesavom terminu, u petak kasno popodne, ali Maksimir je tu odradio većinu posla. Onaj tko je jednom bio u ovakvim vremenskim uvjetima na zagrebačkom velebnom zdanju, znat će o čemu pričamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 18 kolo, GNK Dinamo - NK Varazdin. Navijaci. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Sablasna atmosfera

Odjenete li se preslabo ne gine vam nahlađivanje bubrega, prostate, grla ili čegaveć. Zapuhne li koji vjetrić sa sljemenske strane osjetit ćete hladnoću u kostima i dobro razmisliti kada ćete sljedeći put doći. Dobro, ima zemalja u Europi, poput Engleske, gdje navijači trpe svakojake vremenske uvjete jer ljubav prema klubu ipak je jača, ali takva kultura kod nas se nije uvriježila i ipak nam je važnije zdravlje od utakmice s Varaždinom.

Maksimir će, čini se nama, još dugo, dugo biti sablasno prazan kada se igraju ovakve utakmice, kako zbog oronula stadiona tako i zbog atrakcije same utakmice i čak nekakve kulture navijanja gdje se uglavnom pune tribine samo za derbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 18 kolo, GNK Dinamo - NK Varazdin. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Za City prepuno

O čemu pričamo imat ćete prilike vidjeti već u srijedu, pa sve i da sjekire padaju za City će stadion biti dupkom pun ili barem gotovo do kraja popunjen. Ipak, na Maksimir dolazi Pep Guardiola i njegova zvjezdana svita, a Dinamo igra "biti ili ne biti" utakmicu u Europi, a to se jednostavno mora vidjeti uživo.

Bilo bi zaista predivno vidjeti ugodno popunjen stadion svakog vikenda, ali dok se neke stvari ne promjene bit će još sablasnih atmosfera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

06.12.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 18. kolo, GNK Dinamo - NK Varazdin. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Image
Image

06.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski telekom Prva liga, 18 kolo, GNK Dinamo - NK Varazdin. Navijaci Dinama Bad Blue Boysi. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo