FOTO: / Novi Ronaldo zapanjio svijet!

Svi koji iole vole najvažniju sporednu stvar na svijetu znaju tko je Ronaldo Luis Nazário de Lima.

14.12.2011.
13:09
VOYO logo

Na internetu su se pojavile nove fotografije Ronalda na kojima slavni nogometaš gotovo ne sliči na onog starog sebe. Teško je i povjerovati da je legendarni Brazilac bio jedan od najboljih napadača svoga vremena, koji je, gdjegod da je igrao, nemilo trpao protivničke mreže, ali za njegov je preobražaj navodno uvelike zaslužna i bolest štitinjače, kako je Il Fenomeno objasnio prilikom svog povlačenja.

Podsjetimo, nogometnu je karijeru započeo 1993. godine u Cruzeiru gdje se pokazao svoj besprijekorni talent i zaradio 'kartu' za nizozemski PSV. U samo dvije sezone u 46 ligaških nastupa utrpao je 42 gola nakon čega ga je odmah u svoje redove dovela Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz brojne ozljede koje su ga zadesile, Ronaldo se nije zaustavljao probijati protivničke vratare. Karijeru je nastavio u talijanskom Interu, a potom i u madridskom Realu. Europsku avanturu zaključio je u dresu Milana, a karijeru u Corinthiansu.

Ronaldo je također bio zvijezda brazilske reprezentacije, 1998. godine osvojio je svjetsko srebro i epitet najboljeg igrača turnira, a četiri godine poslije u Japanu i Koreji, sa svojom momčadi osvojio je naslov svjetskog prvaka uz titulu najboljeg strijelca SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA ga je tri puta proglasila najboljim igračem na svijetu, 1996., 1997. i 2002., a Zlatnu kopačku UEFE zaslužio je 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo