[FOTO] PA DOBRO DOKLE VIŠE S OVIM GLUPOSTIMA? / Pogledajte što je ugledna Gazzetta napravila od Dinamova grba

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Utakmica je također bila praćena i izvan Hrvatske

7.11.2019.
8:27
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu četvrtog kola C skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je pred 28.316 gledatelja na stadionu Maksimir odigrao 3-3 protiv Šahtara primivši dva gola u sudačkoj nadoknadi i tako pokvario izglede za plasman u osminu finala. Dinamo i Šahtar su odigrali ludu utakmicu. Gosti su poveli, Dinamo je potom okrenuo rezultat s tri gola, da bi Ukrajinci u sudačkoj nadoknadi zabili dva gola za 3-3. Šahtar je treći pogodak postigao u petoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca.

Utakmica je također bila praćena i izvan Hrvatske, jer ipak je Dinamo, htjeli vi to priznati ili ne, europski hit. Pratili su sraz sa Šahtarom i Talijani, odnosno talijanska Gazzetta dello Sport, ali je isto tako napravila i ogroman i već pomalo otrcan gaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Talijani su koristili prastari Dinamov grb sa crvenom zvijezom u sredini. Pogodak Brune Petkovića za poravnanje, Gazzetta je popratila grafikom na kojoj je bio Dinamov grb s neslavnom petokrakom, onaj koji se ne koristi još od 1991. godine.

Image

Podsjetimo, Dinamo je do sada čak pet puta u povijesti mijenjao ime, ali grb je preživio još puno više redizajnova. Aktualni dizajn grba nastao je 1970. godine, ali tada je umetnuta petokraka, koja je osamostaljenjem Hrvatske uklonjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo