FOTO: / Napokon! Niko Kovač otkrio detalje za utakmicu s Islandom

14.11.2013.
14:57
VOYO logo

U Reykjaviku će njegovi igrači tražiti pogodak koji bi bio važan zalog za uzvrat u Zagrebu, a u napadu bi mogao zaigrati i Wolfsburgov Ivica Olić, koji je imao problema s ozljedom lista. "Olić je danas trenirao s momčadi. Još ću popričati s njime, i ako bude na 100 posto, nije tajna da će igrati", pojasnio je Kovač.

"Pred nama su dvije utakmice. Svi bismo voljeli sve riješiti u prvih 90 minuta, ali bit ćemo pametni i nećemo srljati. U najmanju ruku tražimo pogodak, a nadamo se i više njih", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciji je, kaže, okrenut novi list.

"Sve što je bilo u prošlosti sada je zaboravljeno. Na treningu se osjeti želja i nadam se da će tako biti i na utakmici. Ritam nije bio jednostavan, imali smo po dva treninga dnevno i sastanke o teoriji i taktici, a atmosfera je vrlo, vrlo dobra", ističe izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremenski uvjeti na Islandu nisu idealni, no topli bi vjetar mogao "olakšati život" nogometašima na terenu.

"U centru terena je dosta dobro, međutim sa strane već se osjeti da je teren malo tvrđi. Uvjeti će nam biti solidni, a po prognozi neće biti ni puno vjetra. Bit će južina i bit će dobro. Island je fizički dominantan i jako motiviran zbog svoje jedinstvene prilike, ali znamo koje su im lošije osobine i to ćemo pokušati iskoristiti. Nećemo se braniti, ali nećemo biti ni naivni i čekat ćemo svoje prilike", rekao je Niko Kovač i odgovorio na komentar izbornika Islanda Larsa Lagerbäcka da u kratkom vremenu ne može posložiti momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se da smo tri puta igrali protiv njega i tri puta nije dobio. Ljudi moji mogli bi i mi sad krenuti u neku drugu priču, ali ne bih volio sad ulaziti u neki 'fajt'. Previše se tu priča. Istina, na kraju, uvijek leži na terenu i ovoga će puta tako biti. Pri promjeni trenera momčad se trgne i uvjeren sam da će reakcija biti pozitivna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo