JEZIVIJU STVAR NISMO VIDJELI OVIH DANA: / Navijači prije 16 godina predvidjeli koronavirus, pogledajte im transparent

Image
Foto: Profimedia

Koronavirus je u potpunosti slomio talijanski sport, a u međuvremenu je isplivala i pomalo jeziva fotografija stara čak 16 godina

10.3.2020.
8:28
Profimedia
VOYO logo

Nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte cijelu zemlju proglasio "zaštićenom zonom", u Italiji su prekinuta i sva sportska natjecanja najmanje do 3. travnja. "Više nema vremena za gubljenje. Podaci nam govore da bilježimo veliki rast slučajeva zaraze, hospitaliziranih na intenzivnoj njezi i nažalost umrlih. Moramo promijeniti navike i to sada", upozorio je talijanski premijer.

U posljednjih 24 sata zabilježeno je još 97 smrtnih slučajeva, a ukupan broj žrtava sada iznosi 463, dok su još 733 osobe na intenzivnoj njezi. Uključujući one koji su se oporavili, ukupni pozitivni testovi na koronavirus u Italiji dosegli su 9172 osobe. "Uveli smo i strože mjere za sportske događaje. Serie A i svi sportski turniri općenito su suspendirani. To moraju prihvatiti svi navijači. Nema razloga da se ta natjecanja nastave", poručio je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

ESCLUSIVA MILAN - 08 marzo 2020 - Milano (Italia) Sport Calcio A.C. Milan- Stagione 2019-2020 - Serie A Milan vs Genoa Nella foto: line up

EXCLUSIVE MILAN - March 08 , 2020 Milan ( Italy ) Sport Soccer A.C. Milan- Season 2019-2020 - Serie A Milan vs Genoa In the pic: line up, Image: 504626006, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Spada / LaPresse / Profimedia

Otkazuju se natjecanja

Ranije je bilo predviđeno da škole i fakulteti ostanu zatvoreni do 15. ožujka, što je sada produljeno do 3. travnja. Ostaje za vidjeti kako će to utjecati na Ligu prvaka i Europsku ligu u kojima se natječu četiri talijanska kluba. Napoli i Atalanta nalaze se u Ligi prvaka, dok Roma i Inter nastupaju u Europskoj ligi.

Još je prošlog tjedna objavljeno kako će u utorak Valencia i Atalanta svoj uzvratni dvoboj osmine finala Lige pvaka igrati na praznom stadionu, a bez gledatelja će se igrati i prve utakmice osmine finala Europske lige Inter - Getafe, te Sevilla - Roma. Uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Barcelone i Napolija je 18. ožujka na Camp Nouu, no za sada nema informacija hoće li se i taj susret igrati pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zaraženi Coronom'

Uglavnom, koronavirus je u potpunosti slomio talijanski sport, a u međuvremenu je isplivala i pomalo jeziva fotografija stara čak 16 godina. Na prvi pogled ispada kako su navijači talijanskog trećeligaša Catanzara predvidjeli opasan virus i to neobičnim transparentom. U sezoni 2003./04., bili su u trećem razredu talijanskog nogometa i borili se za ulazak u Serie B, a prvo ime kluba bio je Giorgio Corona.

Iskusni Corona tada je zabio 19 golova u 33 utakmice, a navijači su mu odali počast transparentom na kojem je pisalo "Infetti da Corona virus", odnosno, "Zaraženi Corona virusom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo