FIORENTINA PRVI PUT ZAIGRALA NAKON SMRTI ASTORIJA: / Badelj ponio vrpcu kapetana, a u 13. minuti sve je stalo

Image
Foto: Screenshot Twitter

Emotivno je bilo u Firenci

11.3.2018.
12:59
Screenshot Twitter
VOYO logo

Nogometaši Fiorentine danas igraju prvu utakmice nakon tragične smrti kapetana Davidea Astorija. U sklopu 28. kola talijanske Serie A u Firencu na Stadio Artemio Franchi stigao je posljednji Benevento. Za novog kapetana izabran je hrvatski veznjak Milan Badelj.

GOVOR HRVATA RASPLAKAO ITALIJU: Badelj se oprostio od kapetana: ‘Ti si svjetlo, ne možemo zaboraviti tvoj smijeh…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dat ću sve od sebe kako bi njegov duh ostao ne samo živ, nego bio uvijek uz nas koji smo bili bliski s njime", rekao je Badelj Mediaset Premimumu. "Pokušat ćemo dati sve što je on uvijek davao - naporan rad, duh i odlučnost - to ću pokušati prenijeti na momčad. On nas je uvijek držao zajedno i pomogao relativno novoj i mladoj momčadi da zajedno raste", izjavio je hrvatski reprezentativac uoči utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu je bio izvješen veliki natpis: "Postoje ljudi koji nikad ne umiru. Postoje priče koje se prenose kroz cijelu vječnost. Bon voyage, kapetane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice održana je minuta šutnje koja je prekinuta pljeskom i skandiranjem: "Davide Astori" i "Samo je jedan kapetan." U 13. minuti sve je stalo i navijači su pokazali posebnu koreografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo