Finalna utakmica ovosezonske Lige prvaka mogla bi se igrati u Londonu, na Wembleyju, a ne u Istanbulu na Ataturk stadionu, kako je bilo prvotno planirano.

Za naslov prvaka Europe će se boriti dva engleska kluba, Manchester City i Chelsea, a problem oko odigravanja njihopvog dvoboja u Istanbulu je nastao nakon odluke britanske vlade da stavi Tursku na crvenu listu za putovanja zbog pandemije koronavirusa.

Morat će u karantenu

Telegraph javlja da zbog toga engleske vlasti pokušavaju s UEFA-om dogovoriti da se finale LP-a igra u njihovoj zemlji, na stadionu Wembley u Londonu.

Ako UEFA ne udovolji njihovom zahtjevu, to znači da će igrači Man. Cityja i Chelsea nakon finala i po povratku u Englesku morati u karantenu u trajanju od deset dana.

Cijela zemlja pod strogim mjerama

Iz Europskog nogometnog saveza (UEFA) objavili su kako će pričekati s konačnom odlukom vezanom uz mjesto održavanja finala.

U posljednjih nekoliko tjedana Turska se našla na četvrtom mjestu u svijetu po broju novih slučajeva zaraze koronavirusom zbog čega je čitava zemlja pod strogim mjerama sve do 17. svibnja. Te mjere izgleda daju rezultate jer je dnevni broj slučajeva ovoga tjedna pao na 27,000, dok ih je sredinom travnja bilo 63,000.

Prema medijskim navodima, u Turskom nogometnom savezu su se nadali kako će moći na Ataturk stadion pustiti 25,000 gledatelja, od toga najmanje po 4,000 navijača oba kluba.