FIFA / sredila ono što nije mogla Bosna i Hercegovina!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) izbacila je Nigeriju iz svih međunarodnih natjecanja nakon što je vlada te zemlje smijenila i uhitila predsjednika saveza.

9.7.2014.
22:27
VOYO logo

Nigerijske snage sigurnosti uhitile su predsjednika Nigerijskog nogometnog saveza (NFF) Aminua Maigarija. Smijenjen je i cijeli Izvršni odbor, a Ministarstvo sporta je za privremenog upravitelja postavilo Lawrencea Longyira Katikena.

FIFA je održala obećanje i suspendirala Nigeriju iz svih međunarodnih natjecanja, sve dok vlada ne osigura neovisno funkcioniranje nacionalnog saveza. U priopćenju se dodaje da FIFA neće priznati nijedno vodstvo saveza koje nije izabrano demokratskim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je povijesnu prilku izbaciti Nigeriju sa Svjetskog prvenstva još u prvom krugu SP-a, ali su Nigerijci uz veliku sudačku pomoć pobijedili s 1:0, izborili osminu finala i tamo stradali protiv Francuske (0:2).

//www.youtube.com/embed/mr5H-eNHjJc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljedice ove suspenzije Nigerija bi mogla osjetiti već u kolovozu, kada je na rasporedu Svjetsko prvenstvo do 20 godina starosti. Ukoliko Nigerija do 15. srpnja ne osigura neovisno funkcioniranje nacionalnog saveza, mladi nogometaši Nigerije bit će izbačeni s turnira.

Podsjetimo, FIFA najstrože zabranjuje bilo kakvo uplitanje vlada u rad nacionalnih saveza i izbor njihovih čelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerija je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu dogurala do osmine finala u kojoj je poražena od Francuske (0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo