Kakvi licemjeri: FIFA stvarno nema pametnijeg posla!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je da je pokrenula istragu protiv Argentine zbog spornog transparenta koji se pojavio uoči prošlotjedne prijateljske utakmice protiv Slovenije.

14.6.2014.
14:55
VOYO logo

Podsjetimo, uoči utakmice u La Plati argentinski su se nogometaši na terenu fotografirali iza transparenta na kojem je stajala poruka: ''Falklandski otoci pripadaju Argentini''. Budući da je FIFA iznimno osjetljiva na političke poruke na nogometnim travnjacima, bilo je samo pitanje vremena kada će biti pokrenut disciplinski postupak.

Iz krovne svjetske nogometne udruge su potvrdili da se istraga provodi zbog kršenja odredbi koje se odnose na ''sprečavanje provokativnih i agresivnih radnji'' i ''nedolično ponašanje momčadi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Argentinski nogometni savez je pozvan da iznese svoju poziciju pred Disciplinskom komisijom, te preda svu dokumentaciju koja bi mogla biti dokaz'', stoji u priopćenju FIFA-e.

Falklandski otoci ili Malvini, kako ih nazivaju Argentinci, od 1833. su u sastavu Velike Britanije. No, budući da se nalaze pred obalom Argentine, ta ih država svojata, a zbog njih su dvije zemlje 1982. godine i zaratile. Argentina je tada zauzela Malvine, ali Velika Britanija je dobila rat i ponovno uspostavila suverenitet nad otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bi FIFA se više trebala brinuti o samoj igri, SP je krenulo s nekoliko sudačkih gafova, a Blattera i društvo više brinu transparenti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo