FIFA POKRENULA ISTRAGU: / Šuker brani HNS-ovog direktora kojem prijeti doživotno izbacivanje iz nogometa

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dvojcu prijeti doživotni izgon iz nogometa.

7.11.2018.
13:33
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su procurili Football Leaks dokumenti do kojih je došao njemački tjednik Der Spiegel te ih je podijelio s Nacionalom i ostalim partnerima iz mreže EIC, otkriveno je da je FIFA-ino Etičko povjerenstvo započelo istražni postupak protiv Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, izvršnog direktora Hrvatskog nogometnog saveza, oglasio se predsjednik HNS-a Davor Šuker te je kratko je komentirao napise o statusu Damira Vrbanovića.

Image
OSUĐENI ZDRAVKO MAMIĆ I NJEGOVA EKIPA: /

Mamiću 6 i pol godina zatvora za izvlačenje novca iz Dinama

Image
OSUĐENI ZDRAVKO MAMIĆ I NJEGOVA EKIPA: /

Mamiću 6 i pol godina zatvora za izvlačenje novca iz Dinama

Presumpcije nevinosti

"Kao što smo već nekoliko puta naglašavali, Hrvatski nogometni savez poštuje jedno od temeljnih ustavnih načela, a to je presumpcija nevinosti. U tom kontekstu, HNS prepušta državnim institucijama da u pravednim postupcima utvrde opravdanost neke sumnje, a Savez će do pravomoćnosti svake presude vjerovati u nevinost te neće komentirati postupke koji su u tijeku. Prema tome, i HNS i g. Vrbanović komentirat će ovaj slučaj kada odluka suda bude pravomoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

23.05.2018., stadion Cibalia, Vinkovci - Finale hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - HNK Hajduk. Zdravko Mamic, Damir Vrbanovic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Nadalje, sasvim je razumljivo i legitimno da FIFA ili UEFA provode određene istražne radnje prema zaprimljenim prijavama. HNS također neće javno komentirati takve postupke poštujući načelo povjerljivosti, ali Savez će dati podršku tom procesu dijeleći potrebne povratne informacije istražiteljima", poručio je Šuker.

Vrbanović je ranije ove godine nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora jer je u 2010. lažirao tri faksa Dejana Lovrena te je tako sudjelovao u izvlačenju novca iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo