Panika zbog Hrvata: Nijemci ostaju bez bodova?

Prema najgorem scenariju, pišu njemački mediji, HSV bi mogao ostati bez nekoliko bodova ukoliko istraga FIFA-e pokaže da je doista bilo nepravilnosti u transferu Milana Badelja.

20.9.2012.
14:28
VOYO logo

"Zasad nemamo nikakvu informaciju iz FIFA-e", izjavio je za Morgenpost HSV-ov glasnogovornik Jörn Wolf, komentirajući vijest da Međunarodna nogometna federacija istražuje transfer Milana Badelja.

Bild otkriva kako je sportski direktor HSV-a Frank Arnesen navodno platio pozamašnu proviziju dvojici nelicenciranih posrednika u transferu hrvatskog reprezentativca iz Dinama u hamburški klub. Reagirala je Njemačka udruga nogometnih agenata (DFVV) koja se žalila Njemačkom nogometnom savezu (DFB), a cijeli je slučaj na kraju završio kod FIFA-e. "Naš je glavni cilj istražiti je li bilo nepravilnosti u ovom transferu", rekao je za Sky News izvršni direktor DFVV-a Gregor Reiter. http://www.youtube.com/embed/iEJ3MOGWA8g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema članku 32, paragrafu 2 FIFA-ina Pravilnika o nogometnim agentima, za međunarodne je transfere odgovorna FIFA i zato smo joj proslijedili slučaj", objavio je DFB. Podsjećamo, prije nekoliko je dana Badeljov agent Dejan Joksimović za Sport Bild izjavio kako je HSV previše platio hrvatskog veznjaka, a doveo je u pitanje i ulogu stanovitog Vlade Lemića koji se kao posrednik uključio u transfer. "Za HSV je to bio loš posao jer je dao previše novca za odštetu, kao i za drugog agenta. Igračev ugovor s Dinamom je bio pri kraju i on se samo želio povezati s HSV-om", rekao je, između ostaloga, Joksimović. Arnesen, pak, tvrdi da je sve bilo čisto i da je odšteta za Badelja u konačnici bila veća (oko četiri milijuna eura) zbog navodne pojave drugog zainteresiranog kluba. "Postojala je ponuda Fenerbahčea koji je odmah želio platiti 4.5 milijuna eura. Na kraju smo mi ugrabili igrača za jeftiniju cijenu i to je uspjeh", izjavio je Arnesen, a u njegovu je obranu stao i predsjednik HSV-a Carl Jarchow. "Svi smo se u upravi složili s visinom odštete i smatrali smo da su uvjeti razumni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo