OPET SE KUHA? / FIFA i UEFA zabranile Superligu, Sud tvrdi: 'Djelovali su protiv zakona o natjecanju'

Image
Foto: Profimedia

Navodno je prilikom osnivanja kontaktirano oko 60 klubova, ali za početak ih je trebalo sudjelovati dvadesetak. Brojni navijači upravo tih klubova su negodovali i bili protiv takvog natjecanja, kao i oni klubovi koji nisu bili smatrani 'najjačima' i podobnima za Superligu.

21.12.2023.
11:29
Profimedia
VOYO logo

Loše vijesti stižu iz Luksemburga. Sud Europske Unije presudio je u korist Superlige, točnije protiv UEFA-e i FIFA-e. One su prema toj odluci djelovale protiv zakona o natjecanju kada su prije dvije godine zabranile održavanje Superlige.

Image
SENZACIJA NA POMOLU /

Dinamo vraća 'klince' na kojima je nekoć zaradio silne milijune?

Image
SENZACIJA NA POMOLU /

Dinamo vraća 'klince' na kojima je nekoć zaradio silne milijune?

Zasad, to ne znači kako će Superliga ponovno biti oformljena, ali u budućnosti će imati dozvolu za tako nešto. Velik broj navijača ponovno bi mogao negodovati dođe li do toga, a među prvima je reagirala La Liga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas, više nego ikad, sjetimo se da je Superliga sebična i elitistička. Svaki format koji nije potpuno otvoren i u koji se ne može ući godinu za godinom kroz domaće lige smatramo zatvorenim. Europski nogomet već je progovorio. #Zaslužite pravo na natjecanje na terenu", stoji u priopćenju La Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatvorenog tipa, samo za najbogatije...

Navodno je prilikom osnivanja kontaktirano oko 60 klubova, ali za početak ih je trebalo sudjelovati dvadesetak. Brojni navijači upravo tih klubova su negodovali i bili protiv takvog natjecanja, kao i oni klubovi koji nisu bili smatrani ''najjačima'' i podobnima za Superligu.

UEFA je prijetila sankcijama i taj je projekt tada neslavno propao. Vidjet ćemo što sada budućnost nosi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo