SADA JE I SLUŽBENO / FIFA donijela konačan sud o slučaju Petra Sučića: 'Odluka nije bila laka'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Priopćenje HNS-a prenosimo u cijelosti

20.3.2024.
18:58
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Svjetska nogometna federacija (FIFA) donijela je pozitivnu odluku o promjeni nogometnog državljanstva Petra Sučića, koji je tako stekao pravo nastupa za Hrvatsku, navodi u tekstu HNS.

Image
OREŠČANINOVI IZABRANICI /

Hrvatska srušila Njemačku na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Image
OREŠČANINOVI IZABRANICI /

Hrvatska srušila Njemačku na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

20-godišnji vezni igrač Dinama odabrao je braniti hrvatske boje nakon što je tijekom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine, a Hrvatski nogometni savez pripremio je potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te je dostavio Fifi na odobrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", poručio je tada Sučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku Fife sa zadovoljstvom su primili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić te tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

"Drago nam je da Petru Sučiću sada definitivno možemo poželjeti dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. Raduje nas pozitivna odluka Fife te mogućnost da se još jedan talentirani mladić nametne izbornicima i ojača konkurenciju u hrvatskim reprezentacijama. Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos ovom pozitivnom raspletu, kao i Petru što s velikom željom bira igrati za Hrvatsku te njegovoj obitelji koja ga je u tom duhu odgojila", rekao je Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljstvo mi je što smo formalno završili još jedan ovakav postupak pred tijelima Svjetske nogometne federacije i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu, posebno mladom Petru i njegovoj obitelji. Vjerujemo da će on nastaviti uzlaznu putanju svog nogometnog razvoja i svojim vještinama osigurati mjesto u nacionalnim selekcijama. Svaki kandidat za reprezentaciju nam je itekako važan", dodao je Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo