Na današnji dan / Fergusonov Manchester na Old Traffordu konačno slomio Wengerove 'Nepobjedive'

Image

Upravo je tu, na broju 49, pukao njihov niz. I to na kakav način

24.10.2018.
12:24
VOYO logo

Trebao je to biti trijumfalni završetak Arsenalove filmske priče. Na današnji dan prije točno 14 godina Arsene Wenger i njegovi nepobjedivi prvaci stigli su na Old Trafford gdje su trebali protiv moćnog Manchester Uniteda sir Alexa Fergusona upisati svoju pedesetu utakmicu bez poraza.

No, upravo je tu, na broju 49, pukao njihov niz. I to na kakav način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro je poznato da se nakon svakog velikog uspjeha dogode dvije stvari. Prva je da dobijete zasluženo poštovanje, a druga da dobijete metu na leđima.

Arsenal je u sezoni 2003/2004 osvojio naslov prvaka bez izgubljene utakmice te tako ušao u povijest kao prva momčad u Premier ligi koja je učinila takav podvig. Svoju dominaciju nastavili su i u sljedećoj sezoni. Sve do utakmice s Crvenim vragovima.
Imali su gledatelji što i koga vidjeti u toj utakmici. Za Manchester United nastupale su legende Ruud Van Nistelrooy i Ryan Giggs te mladi "lavovi" Wayne Rooney i Cristiano Ronaldo. Za Arsenal su strah u napadu sijali Denis Bergkamp i Thierry Henry, dok su za prljave poslove bili zaduženi Patrick Vieira, Kolo Toure i Sol Campbell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ono što je trebala biti nogometna ljepotica, pretvorilo se u "rovokop" pun grubih prekršaja koje je sudac Mike Riley tolerirao, da bi u 73. minuti dosudio u Arsenalovom kaznenom prostoru vrlo diskutabilan prekršaj na Wayneu Rooneyu. Ruud Van Nistelrooy bio je siguran s bijele točke, a sam Wayne Rooney zabio je u 90. minuti za pobjedu Manchestera od 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu lako primili Arsenalovci poraz pa je dodatno zaiskrilo u tunelu nakon završetka utakmice gdje je došlo do naguravanja jer je tad mladi igrač Arsenala Cesc Fabregas komadom pizze pogodio Alexa Fergusona. 

Završio je tako u buci, galami i nervozi Arsenalov povijesni niz. Manchester City prošle se sezone približio Arsenalovom uspjehu prošle sezone, ali nije Pep Guardiola uspio završiti sezonu bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo