'Ovo je sramotno za mene! Platit će on, ne brinite!'

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson naljutio se na svog braniča Rija Ferdinanda jer je na zagrijavanju uoči utakmice sa Stokeom odbio nositi majicu s porukom protiv rasizma.

21.10.2012.
10:33
VOYO logo

Ferguson je još u najavama tog dvoboja kritizirao napadača Readinga Jasona Robertsa koji je pozvao na bojkot kampanje jer smatra da je kapetan Chelseaja John Terry preblago kažnjen zbog vrijeđanja QPR-ova braniča Antona Ferdinanda na rasnoj osnovi.

Engleski nogometni savez je, podsjetimo, kaznio Terryja s 220.000 funti i četiri utakmice zabrane nastupa, a Ferguson je izjavio kako mu nije jasno kakvu to poruku želi poslati igrač koji poziva na bojkot borbe protiv rasizma. Slavni trener se jako iznenadio kada je majicu odbio odjenuti njegov igrač Rio Ferdinand, Antonov brat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaran sam jer sam novinarima rekao da će svi moji igrači nositi majice i ovo je sramotno za mene. No, platit će on zbog ovoga, ne brinite", poručio je ljutiti Ferguson.

Branič QPR-a Anton Ferdinand pridružio se svom bratu, slavnom igraču Manchester Uniteda Riju Ferdinandu, u protestu protiv antirasističke kampanje 'Kick it out' koju provodi Engleski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rio Ferdinand nije želio obući majicu uoči subotnje utakmice 8. kola Premiershipa protiv Stokea, a njegov mlađi brat nije isto želio učiniti uočni nedjeljnog ogleda QPR-a i Evertona.

Mlađi Ferdinand je na Loftus Roadu podršku imao u suigračima Shaunu Wrightu-Phillipsu i Junioru Hoilettu, kao i Evertonovim igračima Victoru Anichebeu i Sylvainu Distinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo