JE LI TO TO? /

Fabrizio Romano javlja: Sve je dogovoreno, Olmo stiže u Barcelonu

Image
Foto: Profimedia

RB Leipzig je spreman prodati Olma za oko 60 milijuna eura, dok je Barcelonina početna ponuda iznosila tek 40 milijuna eura, što je znatno ispod tražene cijene

1.8.2024.
13:23
Profimedia
VOYO logo

Fabrizio Romano, poznati talijanski stručnjak za transfere, objavio je ekskluzivnu vijest vezanu za jedan od najzvučnijih poslova ovog prijelaznog roka. Dani Olmo je, prema Romanovim tvrdnjama, postigao dogovor s Barcelonom, koja sada priprema poboljšanu ponudu za RB Leipzig kako bi zaključila ovaj transfer.

Image
SLUŽBENO /

Poznato je tko su mogući protivnici Dinama u play-offu Lige prvaka

Image
SLUŽBENO /

Poznato je tko su mogući protivnici Dinama u play-offu Lige prvaka

Prethodno su mediji izvještavali da je Barcelona ponudila 40 milijuna eura, s planom plaćanja od 10 milijuna eura godišnje, počevši od 2025. godine. Također, dodatnih 10 milijuna eura u bonusima bilo bi isplaćeno Leipzigu ako Barcelona do 2029. osvoji dvije La Lige, dok bi još 10 milijuna stiglo ukoliko klub osvoji dvije Lige prvaka u istom razdoblju. Leipzig je prvotnu ponudu ocijenio kao neprihvatljivu, odgovarajući samo zbog dobrih odnosa s Olmovim agentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RB Leipzig je spreman prodati Olma za oko 60 milijuna eura, a Barcelonina početna ponuda iznosila je tek 40 milijuna eura, što je znatno ispod tražene cijene. Međutim, nova ponuda iz Barcelone mnogo je bliža Leipzigovim očekivanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Romanovim informacijama, Barcelona je dogovorila šestogodišnji ugovor s Olmom te je poslala novu ponudu Leipzigu. Ovaj put, ponuda iznosi 55 milijuna eura fiksno, uz dodatna četiri milijuna eura kroz lako ostvarive bonuse i još tri milijuna kroz teže ostvarive bonuse.

Ovaj transfer s pažnjom prate i u Dinamu koji očekuje značajnu financijsku korist. Naime, prilikom prodaje Olma u Leipzig 2020. godine, Dinamo je dogovorio 20 posto od Leipzigove zarade od sljedeće prodaje igrača. Ako Olmo bude prodan za 60 milijuna eura, Leipzig, koji ga je kupio za 29 milijuna, zaradit će 31 milijun eura, od čega bi Dinamo dobio 6,2 milijuna eura.

Olmo ima ugovor s njemačkim klubom do kraja lipnja 2027. godine, a u 148 utakmica za Leipzig postigao je 29 golova i ostvario 34 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo