Evo zašto je Dinamo doživio najveću sramotu u povijesti!

Sjećate li se Dinamovog stradanja protiv Lyona usred Maksimira i najveće sramote u klupskoj povijesti?

23.5.2012.
12:30
VOYO logo

Leandro Cufre bio je jedan od najomiljenijih stranaca u Maksimiru, Argentinac je borbenošću, znanjem i poštenjem osvojio srca navijača, ali na kraju je otišao naglo, u tišini, netom prije nesretne utakmice s Lyonom prošle zime, koju ljubitelji plave boje još pokušavaju zaboraviti.

Sada je ponovno u Zagrebu, ali samo da bi riješio neke formalnosti oko razlaza s Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xmty0u?logo=0&hideInfos=1

"U Dinamu je uvijek isto, nakon Lige prvaka ili Europske lige slijedi pad. Igrači su od siječnja do lipnja demotivirani, nema entuzijazma, teško je podići formu, Dinamo nema pravog suparnika. Zato mi je drago ovo što sad vidim, novi trener je uspio napraviti nešto što oni prije njega nisu", rekao je za Sportske 34-godišnji branič koji zadnjih pola godine igra u Meksiku, za Atlas iz Guadalajare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularni Grande je uvijek bio otvorena srca, ni sada mu nije bilo teško objasniti zašto je otišao tako naglo i gdje je to zaštekalo u odnosima s tadašnjim trenerom Krunom Jurčićem.

"Ispalo je iznenada, iako nije to bila tako brza odluka. Imao sam ugovor još godinu dana, ali nisam htio sjediti na klupi i primati novac. Želio sam da moj odnos ostane pošten i prema klubu i prema navijačima, sa svima sam se rastao kao prijatelj. Da, s Krunom se pred kraj nisam baš slagao. Bio je i on izgubljen, nije bio siguran u sebe i svoje odluke. Ne kažem da Dinamo ne bi izgubio 7:1 od Lyona da sam ja igrao, to ne mogu tvrditi, ali činjenica je da igrači Krunu više nisu slijedili. Bili su umorni od trenera", otkrio je Cufre što je zapravo bilo u pozadini žalosnog 1:7 poraza, zbog kojeg je Dinamovo ime u Europi, bilo čak spominjano i u kontekstu namještanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo