Evo tko je Bilićeva zamjena za ozlijeđenog Vrsaljka

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju ne prestaju pratiti problemi uoči dodatnih kvalifikacijskih utakmica s Turskom za odlazak na EURO.

6.11.2011.
21:34
VOYO logo

Kako nevolje obično slijede jedna drugu, tako se nakon Mladena Petrića, Ivana Strinića i Dejana Lovrena, u subotnjoj utakmici protiv Zagreba ozlijedio i Šime Vrsaljko.

Prema prvim liječničkim prognozama, Vrsaljko ima rupturu stražnjeg butnog mišića i morat će mirovati najmanje tri tjedna. U ponedjeljak ujutro ide na pregled ultrazvukom, no u svakom je slučaju otpao s Bilićeva popisa za Tursku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjesto Vrsaljka dolazi Jerko Leko. On je prekaljeni internacionalac. Možemo ga koristiti na desnom defenzivnom boku, što je zadovoljavajuće odigrao u Dinamu protiv Reala i Lyona, ali možemo ga imati i na nekim drugim mjestima, ovisno o potrebi", rekao je Bilić

Leko je debitirao protiv Mađarske 2002. godine, a dosad je odigrao 59 utakmica i zabio dva gola. Za reprezentaciju je posljednje pute igrao na Europskog prvenstva 2008. godine protiv Poljske u Klagenfurtu. Kasnije je odigrao prijateljsku s Slovenijom, a zatim i ušao protiv Kazahstana u prvom susretu kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli ciklus za Euro 2012. je propustio, nije ga bilo dvije godine, a prije je neprestano bio pozivan sedam godina.

Leko, pak, nije krio zadovoljstvo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo me opet tu, nakon dvogodišnje stanke. Sedam sam godina bio reprezentativac, pa me dvije godine nije bilo i sad sam se vratio. Zadnji put sam bio protiv Kazahstana, nadam se da mogu pomoći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo