RASPLET GRUPE / Evo što Dinamu treba za proljeće u Europi: Sljedeća utakmica je ključna, a jedan scenarij si Dinamo ne smije dopustiti

Image

Dinamova skupina je najneizvjesnija skupina u Ligi prvaka. Nakon četiri kola svi klubovi još uvijek mogu proći u nokaut fazu Lige prvaka, ali i završiti posljednji i skroz ispasti iz Europe.

12.10.2022.
9:37
VOYO logo

Dinamo je u Zagrebu odigrao 1:1 sa Salzburgom i trenutno je u istoj bodovnoj situaciji kao i Milan. Oba kluba nalaze se na četiri boda, Salzburg je na šest bodova, dok je vrh skupine preuzeo Chelsea koji ima sedam bodova. U preostala dva kola Dinamo 25. listopada dočekuje Milan i tjedan dana kasnije gostuje u Londonu kod Chelseaja. Prve dvije momčadi iz svake skupine natjecanje će nastaviti u Ligi prvaka, a trećeplasirana u Europa ligi.

Ključna utakmica za Dinamo bit će sljedeća kada pobjedom protiv Milana može preuzeti drugo mjesto skupine ako Salzburg izgubi od Chelseaja. Loša stvar za Dinamo je što ima lošiji međusobni omjer sa Salzburgom (1:0, 1:1) pa bi u slučaju istog broja bodova na kraju grupne faze završio iza Austrijanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BILI SU BLIZU /

Dinamovi igrači nakon utakmice protiv Salzburga: 'Uz ovakve navijače možemo dobiti Milan'

Image
BILI SU BLIZU /

Dinamovi igrači nakon utakmice protiv Salzburga: 'Uz ovakve navijače možemo dobiti Milan'

S pobjedom protiv Milana i porazom Salzburga od Chelseaja, Dinamo bi imao osigurano najmanje treće mjesto i plasman u Europa ligu. Hrvatski prvak bi imao sedam bodova, Salzburg šest, a Milan četiri te bi u posljednjem kolu Salzburg i Milan igrali međusobno i jedan od tih klubova ne bi mogao preskočiti Dinamo.

U slučaju poraza od Milana, Dinamo bi i dalje ostao u igri za prolazak skupine ako Salzburg ne osvoji bod na svom travnjaku protiv Chelseaja. Tada bi u posljednjem kolu hrvatski prvak morao pobijediti kod Chelseaja, koji bi pobjedom u Austriji imao osigurano prvo mjesto, te čekati poraz Salzburga u Milanu za osvajanje trećeg mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Salzburg i Chelsea odigraju neriješeno te Dinamo izgubi, onda bi Chelsea imao nedostižnih osam bodova, a Salzburg i Milan nedostižnih sedam zbog boljeg međusobnog omjera od Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo