KAKVE CIFRE / Evo koliko milijuna će sjesti u Maksimir ako Dinamo danas pobijedi Škupi: Profitirat će i ostatak HNL-a

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo večeras od 21 sat igra uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka

26.7.2022.
8:15
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama, aktualnog prvaka Hrvatske, u utorak u 21 sat igraju uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv makedonskog Škupija. Modri su u prvoj utakmici kiksali, odigrali su 2:2 na svom Maksimiru i bila je to vrlo napeta i neizvjesna utakmica. Dinamo je bez obzira na sve veliki favorit za prolazak, a hoće li tako i biti vidjet ćemo večeras.

Image
NEDOSTAJE GOMILA IGRAČA /

Kako će Dinamo izgledati u, trenutno, ključnoj utakmici Lige prvaka? Postoje samo dvije oveće dileme

Image
NEDOSTAJE GOMILA IGRAČA /

Kako će Dinamo izgledati u, trenutno, ključnoj utakmici Lige prvaka? Postoje samo dvije oveće dileme

O tome kolika bi velika stvar za Dinamo, ali i hrvatski nogomet bila prolazak u Ligu prvaka ne moramo puno ni pisati. Zarada koju bi Dinamo ostvario je golema, dovoljna da osigura još jednu mirnu sezonu hrvatskom prvaku, ali i poboljša hrvatske koeficijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je za klupska natjecanja osigurala 3,5 milijardi eura, od čega će 2,732 milijarde sjesti na račun klubova koji će se natjecati u Ligi prvaka, Europa ligi i Konferencijskoj ligi. Većina toga sjest će na račun klubovima iz Lige prvake, točnije 2,032 milijarde, dok 465 milijuna pripada Europa ligi te 235 Konferencijskoj ligi.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Napravili bi uslugu cijelom HNL-u

Dinamo bi prolaskom u grupnu fazu Lige prvaka zaradio 23 milijuna eura, a svaka dodatna pobjeda donijela bi mu 2,8 milijuna eura, a remi 930 tisuća. Ne uspije li se Dinamo plasirati u Ligu prvaka, odnosno ne prođe li protiv Škupija, igrat će protiv lošijeg iz dvoboja Ludogoreca i Shamrock Roversa za play-off Europa lige, čime bi osigurali nastup u Konferencijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo bi za Europa ligu zaradio četiri milijuna, a za Konferencijsku tri milijuna eura. A kao što smo istaknuli na početku teksta, ulazak Dinama u neko od natjecanja znatno bi pomoglo i hrvatskom nogometu jer UEFA svake godine isplaćuje savezima solidne cifre za klubove koji se ne natječu u Europi kako bi mogli uložiti u svoje škole. Tako su Dinamo i Rijeka u posljednjih pet godina Hrvatskoj donijeli 93 milijuna kuna (Dinamo) i šest milijuna kuna (Rijeka).

Image
Foto: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

26. kolo: Dinamo - Rijeka

Večeras Dinamo igra za sebe, ali i ostatak HNL-a. Modri su favoriti u Makedoniji, no to će morati pokazati na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo