KAKVE SU TO VRADŽBINE? / Evo gledamo i ne vjerujemo. Ovo je definitivno najbizarnija nogometna liga na svijetu, pogledajte kakvu tablicu i bodovanje imaju

Image
Foto: Profimedia

Skupina A u prvom dijelu prvenstva imala je tako 12 klubova, a skupina B 11 klubova

18.8.2022.
11:38
Profimedia
VOYO logo

Mislili ste da u svim nogometnim ligama vladaju ista pravila? E pa malo ste se ipak prevarili. Naime, u trećoj urugvajskoj ligi imamo doista bizarnu situaciju. Jedan je klub uoči početka prvenstva morao odustati od natjecanja, a za njega nisu uspjeli pronaći zamjenu.

Skupina A u prvom dijelu prvenstva imala je tako 12 klubova, a skupina B 11 klubova. Nakon što je jednokružni dio natjecanja završen, te su se dvije skupine spojile i nastala je neobična situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bizarna ljestvica

Kako je skupina B odigrala deset utakmica, dakle jednu manje od skupine A, odlučeno je da se klubovima iz te skupine bodovi i gol-razlika pomnože s koeficijentom 1.10 kako bi se izjednačio bodovni učinak s klubovima koji su odigrali 11 susreta. Rezultat je, eto kao što smo rekli, zaista bizaran.

Prvih će deset klubova tako igrati za promociju u drugu ligu, igrat će jednokružno i da najbolja će osigurati plasman. Treća i četvrta ekipa idu u kvalifikacije za promociju, a o prolasku bi mogla odlučivati i razlika od pola boda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo