MNOGO VIKE ZA VEZNJAKA /

Europski velikani u redu čekaju potpis njemačkog talenta, ali on ima svoje prioritete

Image
Foto: Profimedia

Njegova igra od početka sezone ne pokazuje znakove usporavanja. Prije samo nekoliko dana, njemački veznjak je debitirao u Ligi prvaka na veličanstven način

27.9.2024.
18:05
Profimedia
VOYO logo

Florian Wirtz, mladić koji je prošle sezone s Bayer Leverkusenom osvojio povijesni naslov prvaka Bundeslige te je svoju fantastičan talent demonstrirao i na Europskom prvenstvu 2024., ulazi u novu sezonu u sjajnoj formi. Već u četvrtom kolu, u pobjedi 4-3 nad Wolfsburgom, Wirtz je postigao svoj četvrti ligaški gol, a njegova proslava odjeknula je među navijačima. Svoj pogodak obilježio je udaranjem po desnoj nadlaktici, točno na mjesto gdje se nalazi zlatni logo Bundeslige s ponosnim natpisom: „Njemački nogometni prvak 2023./24.“

Image
KAKAV PEH /

Pep ga je službeno otpisao: Za Rodrija je sezona gotova; 'Jutros je operiran'

Image
KAKAV PEH /

Pep ga je službeno otpisao: Za Rodrija je sezona gotova; 'Jutros je operiran'

Njegova igra od početka sezone ne pokazuje znakove usporavanja. Prije samo nekoliko dana, njemački veznjak je debitirao u Ligi prvaka na veličanstven način, postigavši dva gola u pobjedi 4-0 protiv Rotterdama što ga je učinilo prvim Nijemcem koji je postigao dvostruki pogodak u svom debiju u elitnom europskom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov sljedeći izazov je možda i najveći do sada – susret protiv Bayerna u derbiju Bundeslige. Posebno se ističe njegov budući susret s Jamalom Musialom, još jednim njemačkim ljubimcem i talentom u uzletu. Obojica čine okosnicu njemačke reprezentacije, a mnogi već sanjaju o scenariju u kojem obojica nose dres Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bavarski div planira dovesti Wirtza 2025. godine, no u borbi za njegov potpis već su se uključili i Real Madrid te Manchester City. Samo rijetki klubovi mogu zadovoljiti financijske zahtjeve Leverkusena koji za svojeg dragulja traži 150 milijuna eura.

Wirtz, međutim, ima jasne ambicije. Želi klub koji će mu omogućiti borbu za trofeje Lige prvaka i Ballon d’Or za koju je već ove godine nominiran. PSG je otpao iz utrke, unatoč financijskoj moći, jer mladić iz Leverkusena traži više od novca. S druge strane, Arsenal postaje sve ozbiljniji kandidat - momčad im je mlada i sposobna, a za razvoj mladog talenta možda ni nema bolje solucije. Londonski klub je pratio 21-godišnjaka još od njegovih juniorskih dana u Kölnu.

Unatoč interesu mnogih velikana, Nijemac je trenutno fokusiran samo na to da pokaže svoju vrijednost na terenu. Wirtz ne samo da oduševljava svojom tehničkom nadarenošću već sve više preuzima lidersku ulogu u momčadi, pokazujući zrelost i odlučnost koja ga vodi sljedećem velikom koraku u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo