Europski velikani plaču zbog odlaska legende

Mnogi svjetski mediji prenijeli su vijest o smrti Tomislava Ivića, od Reutersa i Associated Pressa, do ruske Pravde. Bivši Ivićevi klubovi tuguju zbog smrti legendarnog trenera.

25.6.2011.
15:23
VOYO logo

Nogometni svijet tuguje zbog smrti legendarnog splitskog stručnjaka Tomislava Ivića koji će na posljednji počinak biti ispraćen u ponedjeljak u 18 sati na splitskom gradskom groblju Lovrinac, dok će se komemoracija održati u podne na Poljudu.

Zbog odlaska velikana zaplakao je i dugogodišnji predsjednik Anderlechta Michael Verschueren, koji je bio veliki Ivićev prijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednom mjesečno čuo sam se s Ivićem. Kada mi se nije javljao prošli tjedan predosjećao sam da nešto nije u redu", rekao je Verschueren te dodao:

"Sjećam se da je imao drugačije, naprednije poglede na nogomet. Otpočetka su ga zbog toga neki čak i kritizirali. Bio je veliki trener, ali još veći gospodin".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužna vijest pogodila je i francuskog trenera Jeana Fernandeza.

"Ivić je bio veliki trener, učio sam od njega dok je bio trener Porta i upijao", kazao je sadašnji strateg Nancyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva navrata Ivić je vodio i francuski Marseille, u kojem je tada bio direktor Bernard Tapie.

"Kada sam jučer saznao za Ivićevu smrt bio sam jako ganut, do suza", rekao je Tapie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitskom velikanu poklonit će se i Torcida čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Povodom smrti legendarnog trenera Hajduka, g. Tomislava Ivića, KN Torcida poziva navijače Hajduka, da svi skupa pokažemo solidarnost i veliko srce u ovim teškim trenucima, te da na dostojan način ispratimo našeg dragog šjor Ivana na posljednji počinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KN Torcida Split će u čast preminulom velikanu zapaliti lumine ukrug Starog placa, navečer na sami dan pogreba (točan datum i sat ovog čina objavit ćemo naknadno).

Isto tako pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže te da zapale lumine u svojim kvartovima, ulicama, balkonima, prozorima, te da na taj način u znak zahvale ispratimo jednog od najvećih Hajdukovaca u povijesti najdražeg nam kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko Vam hvala šjor Ivane, za sve što ste učinili za našeg Hajduka, i nek Vam je vječna slava!

Počivao u miru Božjem !

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji, rodbini i prijateljima pokojnika iskreno saučešće!''

Tomislav Ivić je u svojoj bogatoj karijeri bio glavni strateg u čak 14 klubova i izbornik četiriju reprezentacija među kojima i Jugoslavije i Hrvatske. Najveće je uspjehe ostvario 70-tih i 80-tih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa splitskim Hajdukom osvojio je čak tri naslova prvaka Jugoslavije i četiri je puta bio pobjednik Kupa. Na međunarodnoj sceni zabilježio je uspjehe s Ajaxom, Anderlechtom, Portom i Marseilleom kada je sa svim tim momčadima bio prvak države.

Najveći uspjeh u karijeri ostvario je s nogometašima Porta 1987. godine kada je Portugalce odveo do naslova svjetskog prvaka, pri čemu je nadodao i trofej europskog Superkupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo