EUROPSKI VELIKAN VEĆ PLAČE ZA HRVATSKIM VIRGILOM VAN DIJKOM: / 'Nema šanse da ostane...'

Image
Foto: AFP

Bivši Dinamov branič briljira u redovima škotskog Celtica.

6.12.2018.
14:46
AFP
VOYO logo

U nekoliko mjeseci otkako je došao na posudbu iz Leicestera u Celtic FilipBenković osvojio je srca navijača. Početni sastav postao je nezamisliv bez njega u zadnjoj liniji. Njegove fantastične predstave oduševile su navijače te su ga počeli uspoređivati s Virgilom van Dijkom, Nizozemcem koji je dvije godine proveo u klubu. Međutim, oni se već sada polako mire s činjenicom da će ga klub teško zadržati. Zašto? Odgovor je dao portal 67haihail, koji prati slavni klub.

Nemoguća misija

"Hrvat je tek ljetos potpisao ugovor s Leicesterom za 13 milijuna funti. Zbog usporedbe s Van Dijkom Lisice će ga još više htjeti zadržati. Teško da će postati i potencijalna meta Brendana Rodgersa, jer bi odšteta koju bi Leicester tražio bila astronomska. Englezi će željeti profitirati nakon što su puno novaca dali Dinamu za njega. Celtic bi morao prodati dvojicu ponajboljih igrača Boyatu i Edouarda da bi došli blizu svote koju bi mogli tražiti", navode i dodaju kako će se teško dogoditi da Benković zatraži ostanak u Celticu jer bi to s njegove strane značilo manjak ambicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Celtic's Croatian defender Filip Benkovic (R) and Celtic's Scottish forward Ryan Christie celebrate their 1-0 win in front of supporters after the UEFA Europa League group B football match Rosenborg BK v Celtic FC on November 29, 2018 in Trondheim. (Photo by Ole Martin Wold / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT

"Rodgers želi svog najboljeg stopera, kao što želi i ostanak najboljih igrača, ali je svjestan da će ga Leicester htjeti testirati u Premier ligi. Claude Puel bi bio budala da mu ne da priliku u nekoliko početnih utakmica iduće sezone. Celtic trenutačno ima ogromnu korist od njega, ali ih čeka veliki zadatak kako ga zadržati. Skauti sigurno već traže njegovu zamjenu, ali moraju to raditi bolje jer su već propustili priliku dovesti Benkovića", zaključuju.

Hrvatski dvojac opet zajedno

U međuvremenu Celticov stoper JozoŠimuniovć progovorio je o Benkoviću za Glasgow Evening News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno je da dva stopera iz Hrvatske igraju zajedno u Celticu. Napokon, nakon četiri godine opet igramo zajedno. U Dinamu smo samo jednu utakmicu odigrali zajedno protiv Osijeka. S njima su Rangersi nedavno igrali. U nedjelju smo drugi put zajedno istrčali na travnjak i stvarno je bilo užitak igrati. Nikada nismo zamišljali da bi zajedno mogli igrati u Celticu i osvojiti Kup", kazao je Šimunović.

"Filip je potpisao za Leicester, ali mu se onda pružila prilika da dođe ovdje. Razgovarali smo i rekao mu koliko su navijači ovdje sjajni i koliko je velik ovaj klub", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo