VIDEO/FOTO: / Kantrida u transu! Riječani su ovo i zaslužili

Nogometaši Rijeke pobjedili su Ferencvaros u prvoj utakmici drugoga pretkola Europske lige. Strijelac je s bijele točke u 85. minuti bio Krstanović.

17.7.2014.
14:55
VOYO logo

Rijeka je opet "in" i Rijeka je s pobjedom krenula po Europu! Protivnik osvajačima hrvatskog Kupa i Superkupa u četvrtak na večer je bio mađarski Ferencvaros, momčad velike tradicije koja je ovog ljeta dovela već 11 pojačanja.

Odmah na početku dvoboja, u 4. minuti, Rijeka je imala veliku priliku. Nakon mnogo odbijanja u kaznenom prostoru lopta je stigla do Krstanovića koji s desetak metara iskosa nije uspio uputiti opasniji udarac. Stadion je tad skočio na noge, Ferencvaros je imao jako puno sreće što već na samom početku nisu doživjeli sudbinu poraza koji im je tijekom čitavog dvoboja visio nad glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/kDL9rcxEJU0

U 14. minuti Sharbini je odlično gurnuo loptu u prostor za Krstanovića koji se sjurio u šesnaesterac, pucao s desetak metara iskosa, ali lopta je prošla malo pored vratnica. Tad se probudio čitav stadion, Armada je još jače zapjevala i čitavvu utakmicu bila 12 igrač svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mate Jajalo je imao dobru priliku u 26. minuti kada je tukao s 16 metara malo iznad gola. Trenutak poslije Krstanović je na ubačaj po podu tukao uz desnu vratnicu. Rijeka je redala prilike, ali nikako nije mogla zabiti.

Najzapaženiji igrač Rijeke u prvom poluvremenu bio je Moises koji je u 39. odlično pucao s nekih 30 metara, ali obranio je to golman gostiju. Brezovac je malo poslije njega pokušao ugroziti Ferencvaros, bez uspjeha. S rezultatom 0:0 se otišlo na poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli s Kantride su drugi dio dvoboja otvorili još furioznije, sve karte su bacili u napad. U 57. minuti Rijeka je odigrala dobru kombinaciju na dvadesetak metara, a Jugovićev udarac s ruba šesnaesterca brani Dibusz. U 59. minuti Kramarić, igrač koji je ušao u drugom dijelu se odlično oslobodio svog čuvara, zapucao s ruba šesnaesterca, a lopta je, nakon što se odbila od bloka, umalo prevarila mađarskog vratara. Rijeka je napadala, a s tribina se orilo 'Volim te Rijeko'.

Trud je došao na naplatu u 85. minuti. Nakon što je Havojić napravio prekršaj na Kramariću u kaznenom prostoru, sudac je pokazao na bijelu točku, a napadač Rijeke je smirenim udarcem svladao golmana Dibusza. Veliko slavlje je moglo početi. Uzvratna utakmica na rasporedu je za tjedan dana u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u Parku mladeži Split je preokretom došao do pobjede 2:1 protiv izraelskog Hapoela Beer Sheve. Gosti su poveli u 31. minuti pogotkom Maora Buzagla, ali Splićani su u samoj završnici ipak došli do slavlja. Najprije je u 78. minuti glavom izjednačio Tomislav Dujmović nakon nabacivanja Ante Ercega, a osam minuta kasnije je iz jedanaesterca pobjedu Splitu donio Mate Bilić. Prije toga je vratar Hapoela Austin Ejide srušio Marka Roga.

Sljedeći tjedan je na rasporedu uzvratna utakmica, ali još se ne zna gdje će se igrati budući da je UEFA zabranila odigravanje utakmica u Izraelu zbog nesigurne situacije u toj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Ferencvaros 1-0 (Krstanović 85 - 11m)

Split - Hapoel Beer Sheva 2-1 (Dujmović 78, Bilić 86 - 11m / Buzaglo 31)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo