Bravo majstori: Čudo u Splitu, Europa više nije samo san!

Nogometaši RNK Splita fantastično su odradili prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige protiv ukrajinskog Černomoreca.

31.7.2014.
17:33
VOYO logo

SPLIT: Vuković - Radotić, Galović, Glumac, Ragušević - Vidović, Dujmović - Belle, Glavina - Rog, Bilić

ČERNOMOREC: Bezotosnyj - Opanasenko, Sivakov, Teikeu, Kutas - Balaskov, Gai, Kovalchuk, Shynder - Arzahanov - Fomin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 1:0 (Rog, 26'), 2:0 (Belle, 48') Ako zanemarimo kiks Hajduka u Kazahstanu (4:2 protiv Šahtera), četvrtak je donio lijepe nogometne vijesti za hrvatske klubove u Europi. Pobjede su u prvim utakmicama 3. pretkola Europa lige upisali i nogometaši Splita i Rijeke. Split je na Parku mladeži pobijedio ukrajinski Černomorec s 2:0, dok je Rijeka u Torshavnu savladala Vikingur sa superuvjerljivih 5:1.

Po jedan gol Split je zabio u svakom poluvremenu. U 25. minuti za Split je poentirao Marko Rog nakon sjajnog prodora dodavanja Darija Rugaševića. Akciju je pokrenuo Denis Glavina izbacivši na lijevoj strani Rugaševića čiji ubačaj u sredini pronalazi Roga koji ukazanu priliku nije propustio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/yEYYQpILiIY

Drugi je pogodak Split postigao u trećoj minuti drugog poluvremena, a strijelac je bio Henri Belle. Asistent kod gola bio je Tomislav Radotić koji je sjajno ubacio s desne strane, a Belle je glavom zatresao suparničku mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su inače favorizirani gosti izgledali na travnjaku najbolje ilustrira podatak da su prvi udarac u okvir gola uputili u 87. minuti, dok su splitovci propustili još najmanje dvije vrhunske prilike za veću pobjedu.

"Drago mi je da je momčad u jednoj od važnijih utakmica u povijesti kluba odgovorila na najbolji način i čestitam svima koji su zaslužni za ovaj uspjeh. Mislim da smo odigrali jednu zrelu utakmicu i da samo zasluženo pobijedili. Šteta je možda samo što nismo pobijedili s još malo većom razlikom", izjavio je nakon utakmiše više no zadovoljni trener Splita Ivan Matić te je prokomentirao šanse za prolaz u četvrto pretkolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon ovoga nemamo razloga sumnjati u sebe. Ova momčad ima puno toga ispred sebe i noćas ćemo zbog toga malo i proslaviti".

Uzvratne utakmice na rasporedu su 7. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahter IK - Hajduk Split 4-2 Ruch Chorzow - Esbjerg 0-0 Dinamo Moskva - Hapoel Ironi Kiryat Shmona 1-1 FC Astra Giurgiu - Slovan Liberec 3-0 Elfsborg Boras - FH Hafnarfjordur 4-1 Omonia Nicosia - Metalurg Skopje 3-0 Neftči Baku - Chikhura Sachkere 0-0 Astana - AIK Stockholm 1-1

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo