južnoamerički standard / Euforija prerasla u nasilje: Policija nakon finala Copa Libertadoresa uhitila preko 100 osoba

Nakon dva tjedna drame i sukoba, ipak je završilo. Velikim slavljem River Platea, no nakon utakmice ponovno su izbili veliki neredi

10.12.2018.
19:48
VOYO logo

Dugoočekivano finale Cope Libertadores ipak je otišlo na stranu River Platea. 10 tisuća kilometara od kuće, na drugom kontinentu u strahu od novih nereda, Superclasico su igrali River i Boca. Nakon drame koja je otišla u produžetke, trener poraženih kaže - 'sve ovo što se događalo nije bilo normalno'.

Nakon dva tjedna drame i sukoba, ipak je završilo. Velikim slavljem River Platea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako su drukčije dva najveća rivala na svijetu mogla riješiti ovo finale, nego nakon drame produžetaka.

Boca Juniorsi bolje su otvorili superclasico i poveli u zadnjoj minuti prvog poluvremena, zabio je Dario Benedeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali u drugom dijelu slijedi preokret. Lucas Pratto zabio je za 1:1 i produžetke.

U produžecima je Boca ostala bez Wilmara Barriosa koji je zaradio drugi žuti karton tako da River nije imao težak zadatak. Prvo je golčinu zabio Juan Quintero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi u posljednjim sekundama, kada je već i Bocin vratar otišao u protivnički šesnaesterac, Riverov Gonzalo Martinez nakon kontre samo potvrdio veliko slavlje bijelo crvenih.

"Kada sam pomislio da imam sve u životu, život mi je nevjerojatno podario još jednu Copu Libertadores. Uživam u svakom trenutku. Ovo posvećujem svom sinu, svojim prijateljima, svim navijačima Rivera, a osobito svim ljudima u Argentini koji nisu mogli doći", komentirao je napadač River Platea Rodrigo Mora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se zbog sukoba uoči uzvrata koji se još prije dva tjedna trebao odigrati u Buenos Airesu, pak prebacila u Madrid, gdje je River Plate službeno bio domaćin.

"U našoj državi, sve ove dane su govorili da je normalno baciti kamion na autobus gostujuće momčadi. Ne, to nije normalno. Volio bih da se te stvari promijene. Ali što se sporta tiče, to je to, River je pobijedio", komentirao je trener Boca Juniorsa Guillermo Barros Schelotto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam navijačica Boce, ne volim gubiti. Plakala sam. Iskreno, ova utakmica se morala pobijediti. Tevez je zaslužio, cijela momčad je zaslužila", priča Sabrina, navijačica Boca Juniorsa. 

"I dalje ćemo Bocu imati u venama i u srcima. Ova utakmica za nas ne može ništa promijeniti. Do smrti ćemo pratiti Bocu gdje god ona išla", dodao je vatreni navijač Eddie

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijače u plavo žutom sada čekaju godine naslađivanja. Jer u utakmici u kojoj se nije smjelo izgubiti, u povijest je ušao River Plate.

Navijači River Platea koji su ostali u Buenos Airesu ipak su pretjerali u slavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je morala intervenirati policija, baš kao i prije dva tjedna. Navijači su u jednom trenutku euforiju pretvorili u nasilje. Policija na motorima jurišala je na huligane i koristila gumene metke. Više od stotinu ljudi je uhićeno.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo