NAJVEĆI SVJETSKI SPORTSKI MEDIJ OTKRIO DETALJ ZBOG KOJEG JE JASNO DA SMO POKRADENI: / 'Nije to smio učiniti kad je gledao snimku'

Image

Vatreni su se upisali u anale svjetskog nogometa, ali svijet bruji o sudačkoj pogrešci

16.7.2018.
12:12
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je finalnu utakmicu SP-a od Francuske 4-2, Tricolori su prvaci svijeta, Vatreni su osvojili povijesno srebro. Međutim, sitaucija kod jedanaesterca za Francusku zasjenila je cijelu utakmicu.

Sporna odluka

Mnogo se prašine diglo oko odluke Nestora Pitane da nakon pregleda VAR-a dosudi kazneni udarac zbog igranja rukom Ivana Perišića, ali sudačka struka u svijetu zapravo i ne dvoji previše, penala nije bilo. Osim sudaca, po pitanju kaznenog udarca izjasnio se i Jose Mourinho koji također smatra kako nije bilo jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznenog udarca nije bilo

U studiju ESPN-a raspravljano je nakon utakmice ponajviše upravo o toj situaciji i zaključak svih u studiju bio je kako Francuzima u korist nije smjela biti dosuđena najstroža kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je pogrešno postupio

Peter Walton, bivši premijerligaški sudac, također tvrdi da nema penala, ali i da je sudac Nestor Pitana pogrešno postupio.

"Ovo nije igranje rukom. Lopta je udarila u ruku igrača, ali ruka je bila u prirodnom položaju, lopta je prekratko putovala da bi se stigla razviti namjera igranja istom", rekao je o samoj situaciji pa komentirao potez Pitane: "Gledanje usporene snimke trebalo bi biti korišteno samo za utvrđivanje postojanja kontakta, a kontekst situacije se određuje snimkom u punoj brzini. Sudac je previše vremena proveo za monitorom da bi me uvjerio kako je ovo čista i nedvosmislena situacija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo