Drama: Gotovo je, Hrvatska je ispala s EURA!

Hrvatska kadetska reprezentacija pobijedila je Ukrajinu s 2:1 u odlučujućoj utakmici za plasman u polufinale Europskog prvenstva u nogometu, ali Mali Vatreni neće vidjeti kraj natjecanja.

11.5.2013.
15:04
VOYO logo

HRVATSKA: Marić, Bašić, Mamić, Ćaleta-Car, Prce, Šunjić, Murić, Roguljić, Halilović, Vojković, Brodić

UKRAJINA: Soldatenko, Osman, Lukyančuk, Zinčenko, Lučkević, Kuksenko, Makohon, Vačiberadze, Tsygankov, Knysh, Tretyakov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Tsygankov (17'), 1:1 Halilović (40'), 2:1 Brodić 2:1 (71') Mladi hrvatski nogometaši pobijedili su Ukrajinu s 2:1 u trećem i posljednjem kolu skupine B Europskog U17 prvenstva u Slovačkoj. Unatoč tome, nisu prošli u polufinale.

Podsjetimo, osim pobjede protiv Ukrajine, Gudeljovim se izabranicima trebalo poklopiti i da u drugoj utakmici skupine Italija i Rusija ne odigraju neodlučeno s pogocima. No, upravo se to dogodilo: Azzurri i "zbornaja komanda" su odigrali 1:1 i na taj su način obje reprezentacije izborile polufinale. Rusi su na koncu prvi, Talijani drugi, a Hrvatska je treća. Treba reći da na toj utakmici zadnjih pola sata nije bilo niti jednog pokušaja prema golu, ni s jedne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utjeha našim mladim nogometašima može biti da su trećim mjestom u skupini izborili plasman na Svjetsko U17 prvenstvo koje će se u listopadu i studenom održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ukrajinci su u subotnjoj utakmici poveli pogotkom Viktora Cigankova u 17. minuti, ali je Hrvatska uspjela izjednačiti u završnim sekundama prvog poluvremena kada je s bijele točke precizan bio Alen Halilović. Prije toga je Pavlo Lukjančuk u šesnaestercu srušio Frana Brodića. Pobjedu Hrvatskoj u 72. je minuti donio Robert Murić. Naša je reprezentacija u 79. minuti ostala s igračem manje jer je drugi žuti karton dobio Petar Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine Rusija je povela u 12. minuti preko Alekseja Gasilina, a Talijani su izjednačili u 43. minuti kada je strijelac bio Elio Capradossi. Do kraja utakmice igralo se tek toliko da prođe vrijeme, o čemu bi svoje sljedećih dana svakako trebala progovoriti i UEFA.

Skupina A: 1. Slovačka 5 2. Švedska 5 3. Austrija 4 4. Švicarska 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina B: 1. Rusija 5 2. Italija 5 3. Hrvatska 4 4. Ukrajina 0

Raspored igranja Hrvatske reprezentacije: 5. svibnja: HRVATSKA - Italija 0:0 8. svibnja: Rusija - HRVATSKA 0:0 11. svibnja: Ukrajina - HRVATSKA 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinala: 14. svibnja (prva dva mjesta vode u polufinala) Finale: 17. svibnja

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo