ENGLEZIMA STIGLO UPOZORENJE IZ VLASTITOG DVORIŠTA: / 'Hrvatska i Modrić možda djeluju kao da je njihovo vrijeme, ali...'

Image

Hrvatska ponovo dolazi u engleski hram nogometa

1.12.2019.
10:49
VOYO logo

Hrvatska i Engleska do sada su odigrale 10 međusobnih utakmica. Englezi su uspješniji s pet pobjeda, međutim onu najvažniju utakmicu, polufinale svjetskog prvenstva u Rusiji dobili su "Vatreni".

Image
DALIĆ OTKRIO ZANIMLJIV DETALJ SA ŽDRIJEBA: /

'Prije izvlačenja razgovarao sam s engleskim izbornikom, nakon toga sve mi je bilo jasno'

Image
DALIĆ OTKRIO ZANIMLJIV DETALJ SA ŽDRIJEBA: /

'Prije izvlačenja razgovarao sam s engleskim izbornikom, nakon toga sve mi je bilo jasno'

Premda je engleska reprezentacija ukupno gledano uspješnija, povijest ogleda "Vatrenih" i "Gordog Albiona" pamtimo po našem slavlju u polufinalu World Cupa u Rusiji, te velikom trijumfu na Wembleyju u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada su uspješniji Englezi koji imaju pet pobjeda, Hrvatska je ostvarila tri, dok su dvije utakmice završile s neodlučenih 0-0.

Srušili im san o naslovu na SP-u

Međutim, ona najvažnija, polufinale svjetskog prvenstva u Rusiji pripala je hrvatskoj vrsti koja je nakon produžetka pobijedila sa 2-1. Hrvatski navijači još uvijek pamte i pobjedu na Wembleyju sa 3-2 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. u Austriji i Švicarskoj. Bila je to sasvim sigurno, jedna od najvećih pobjeda hrvatske vrste u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Gareth Southgate manager of England, Zlatko Dalic manager of Croatia and Jaroslav Silhavy manager of the Czech Republic pose alongside the trophy UEFA EURO 2020 final tournament draw, Football, Romexpo Exhibition Centre, Bucharest, Romania - 30 Nov 2019, Image: 485672517, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Simon Dael/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Vatreni" su "Gordom Albionu" zatvorili vrata EURO-a 2008. godine, a oni nama uskratili mogućnost igranja na World Cupu 2010. u Južnoj Africi, jedinom svjetskom prvenstvu na kojem nismo bili nakon proglašenja hrvatske neovisnosti. Bili su bolji od nas i u skupini Lige nacija izbacivši nas iz elitnog razreda.

Hrvatska sada ponovo dolazi u engleski hram nogometa, ovoga puta na otvaranju natjecanja u skupini D EURO-a 2020. Na taj susret osvrnuo se slavni BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sama skupina nudi određenu opasnost, najviše od strane Hrvatske koja možda djeluje kako je njeno vrijeme prošlo nakon finala sa SP u Rusiji, međutim Hrvati su pokazali snagu ujediniti se kada je najpotrebnije. Momčad i dalje predvodi Luka Modrić. Možda se čini da je kao i kada je u pitanju reprezentacija i njegov vrhunac prošao, ali na vlastitu odgovornost shvatite Hrvatsku kao laganog suparnika. Ova je reprezentacija već rušila engleske snove, prije ruskog polufinala sjećamo se 2007. godine i Wembleyja kada je Engleska izgubila propustivši time Europsko prvenstvo u Švicarskoj i Austriji. Hrvati se neće preplašiti velike pozornice kakvu nudi Wembley, ne smijemo ih podcijeniti", upozorava BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo