LAVANDA ZA TRI LAVA / Englezi u njemački kamp za Euro nose i mirise iz Engleske: Zapadno od Leipziga kao usred Otoka

Image
Foto: Profimedia

Sa sobom nose i vlastitu vrhunsku posteljinu te zaseban miris za teretanu, a sve u cilju kako bi se engleske zvijezde osjećale 'kao kod kuće'

22.3.2024.
6:00
Profimedia
VOYO logo

Engleska nogometna reprezentacija sa sobom će u njemački kamp za vrijeme trajanja Europskog prvenstva ponijeti i engleske - mirise.

Image
KREĆE IZGRADNJA /

Vlada darovala zemljište za kamp reprezentacije: 'Ovim potezom je potvrdila da brine o sportu i prepoznaje važnost nogometa u društvu'

Image
KREĆE IZGRADNJA /

Vlada darovala zemljište za kamp reprezentacije: 'Ovim potezom je potvrdila da brine o sportu i prepoznaje važnost nogometa u društvu'

U njemačkom hotelu s pet zvijezdica prolamat će se mirisi iz engleskog nogometnog kompleksa 'Saint George's Park' poznatom i kao engleska 'Kuća nogometa', a sve u cilju kako bi se engleske zvijezde osjećale 'kao kod kuće', iako će realno biti 90 minuta zapadno od Leipziga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Spa & Golf Resort Weimarer Land' će tako Garethu Southgaeu i njegovim igračima mirisom davati opuštenost i sigurnost. 'Svježa ugodna aroma koja je prepoznatljiva i daje vam do znanja da se nalazite u luksuznom prostoru' sadrži note bergamota, ljiljana i jasmina.

Drugi pak miris koristit će se u teretanama i prostorima za rekreaciju jer se smatra aromom koja daje više energije. U spavaćim sobama igrača trebao bi vladati opuštajući miris za spavanje za koji se smatra da sadrži naznake lavande.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi sa sobom nose i vlastitu vrhunsku posteljinu, a igrači će dobiti i ogrtače za poslije kupanja s posebno izvezenim značkama Tri Lava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako pišu engleski mediji, Southgate pokušava stvoriti klupsku atmosferu, a kao i na prethodnim turnirima, slike obitelji igrača bit će prikazane u odmaralištu, koje se može pohvaliti s dva golf terena s 18 rupa i s devet rupa, a udaljeno je 40 minuta od grada Erfurta.

Promicanje mentalnog blagostanja

Studije su pokazale da postoji veza između mirisa i poboljšane atletske izvedbe, ali se smatra da miris više služi za promicanje mentalnog blagostanja, vjerujući da će sretna i opuštena ekipa vjerojatnije postići višu razinu uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omogućavanje aktivnosti u slobodno vrijeme igrača također je dio plana. Osim 45 golf rupa, tu su i dva bazena, fitness centar, spa i sedam restorana. Upućeni kažu da će mjesto biti transformirano u odnosu na ono što bi iskusili redovni igrači koji plaćaju 300 funti po noći i da će postati ekskluzivna baza. Razumije se da službenici imaju još i brojna iznenađenja u rukavu kada Southgateovi ljudi stignu u kompleks koji ima 94 sobe i apartmana.

Uoči njihovog putovanja na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022., princ od Walesa pozdravio je svakog igrača i uručio im posebno naručeni pojedinačni paket, koji je sadržavao broj igrača na dresu, podatke o tome tko ga je ranije nosio i poruku od Southgatea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opušteniji odnos s medijima otkako je Southgate preuzeo kontrolu u mračnim danima 2016. vjerojatno će se nastaviti s popularnim turnirima u pikadu između igrača i novinara. Također se očekuje ponovno pojavljivanje elemenata prethodnih turnirskih kampova, kao što su gumenjaci i zračni madraci za bazene.

Udaljena lokacija hotela nastavlja temu, s Engleskom koja okreće leđa gradskim središtima pod vodstvom Southgatea. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. smjestili su se u šumama Repina, izvan Sankt Peterburga, a četiri godine kasnije Al Wakrah, južno od Dohe, poslužio im je kao baza na plaži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bit će to sve zajedno potpuno drugačija priča od one kada je Engleska zadnji put igrala u Njemačkoj, kada su obitelji igrača neslavno postale glavna priča tijekom boravka u Baden-Badenu. Southgate je obećao da se takvo što neće ponoviti, ali je otvorio vrata igračevim partnericama i djeci da ih posjete.

"To mijenja dinamiku hotela, pogotovo ako dolaze djeca, a ti su elementi važni za igrače", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo biti negdje gdje možemo biti malo sami. Potreban nam je taj kontrast opuštanja i područja gdje možemo raditi. Želite minimizirati putovanja gdje god možete, ali unutar Saveza naše je osoblje stvarno dobro u odabiru mjesta u kojima će igrači uživati ​​i u kojima će se osjećati ugodno. Želite biti negdje gdje se sve što se događa oko vas može izolirati, ali negdje s objektima koji su dobri za rad", pojasnio je engleski izbornik.

Engleske muške i ženske momčadi imaju prilagođene uvjete kada putuju. Iako mirisi nisu išli sa ženama na Svjetsko prvenstvo prošle godine, Lavicama su osigurani kamioni s kavom, kao i postaje za umjetnost i rukotvorine, tijekom njihovih putovanja u inozemstvo, a Savez je odgovorio na sve specifične želje i potrebe obje ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo