kvalifikacije za euro / Englezi slavili protiv Italije u derbiju prvog kola kvalifikacija: Kane postao najbolji strijelac

Image

Već prvi dan kvalifikacija za EURO 2024. godine u Njemačkoj donio je pravu "poslasticu". Reprizu posljednjeg finala europskog prvenstva, okršaj Italije i Engleske u Napulju.

23.3.2023.
23:09
VOYO logo

Na otvaranju kvalifikacija za EURO 2024. godine, engleska nogometna reprezentacija je u Napulju u susretu skupine C pobijedila Italiju sa 2-1 uzvrativši "Azzurrima" za poraz u finalu posljednjeg europskog prvenstva.

"Azzurri" su u finalu posljednjeg EURO-a na Wembleyju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedili "Gordi Albion". Englezi su im sada uzvratili na vrućem talijanskom jugu, na stadionu Diaga Armande Maradone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEOČEKIVANO /

Drama u Münchenu: Nagelsmann više nije trener Bayerna, nasljeđuje ga čovjek kojem je presudio Dinamo

Image
NEOČEKIVANO /

Drama u Münchenu: Nagelsmann više nije trener Bayerna, nasljeđuje ga čovjek kojem je presudio Dinamo

Gosti su sjajno otvorili susret. U 12. minuti je Jude Bellingham imao lijepu priliku, ali je Gianluigi Donnarumma obranio njegov udarac odbivši loptu u korner. No, u idućoj akciji Engleska je povela, a pogodak je postigao Declan Rice.

U 32. minuti je zaprijetio Kalvin Phillips, ali je pucao pored gola. Deset minuta kasnije gosti su dobili kazneni udarac nakon što je Giovanni Di Lorenzo igrao rukom. Srpski sudac Srđan Jovanović je prvo pokazao da se igra dalje, ali je nakon poziva iz VAR sobe promijenio odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazneni udarac je izveo Harry Kane pogodivši za 2-0. Bio je to njegov 54. gol u engleskom dresu čime je postao najbolji strijelac u povijesti "Gordog Albiona". Iza njega je ostao Wayne Rooney sa 53 gola, dok je na trećem mjestu Bobby Charlton sa 49 golova.

Italija je uspjela smanjiti u 56. minuti, a pogodak je postigao 23-godišnji Mateo Retegui u svom prvom nastupu u dresu "Azzurra". Retegu je rođen u Argentini, igra za Boca Juniorse i nikada nije bio u Italiji, no njegova baka je Talijanka, pa je prihvatio poziv talijanskog izbornika Roberta Mancinija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 80. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon gluposti Lukea Shawa. Branič Manchester Uniteda je u svega 54 sekunde zaradio dva žuta kartona i tako ugrozio englesku pobjedu. Usprkos pritisku Italija ipak, nije uspjela izjednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo