Ma nije moguće, Hrvatska šokirana u zadnjim minutama!

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine odigrala na stadionu Molineux u Wolverhamptonu jednu od najvažnijih utakmica posljednjih godina. U prvom okršaju doigravanja za EURO 2015.

10.10.2014.
18:50
VOYO logo

ENGLESKA: Butland, Keane, Shaw, Gibson, Moore, Caskey, Carroll, Redmond, Hughes, Kane Berahino

HRVATSKA: Livaković, Župarić, Datković, Milić, Bradarić, Pavičić, Pjaca, Ćorić, Rebić, Livaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac: 0:1 Livaja (13'), 1:1 Kane (58'), 2:1 Berahino (85' - pen.) Hrvatska U-21 reprezentacija u prvoj je utakmici doigravanja za plasman na Europsko prvenstvo kao gost izgubila od Engleske s 2:1.

Ispustili su izabranici Nenada Gračana vodstvo iz prvog poluvremena, ali još uvijek imaju dobre izglede za plasman na kontinentalnu smotru kojoj će dogodine domaćin biti Češka. Uzvrat protiv Engleza na rasporedu je u utorak u Vinkovcima, s početkom u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Gračan iznenadio je u Wolverhamptonu izostavljanjem Marija Pašalića iz udarne postave koja je krenula u utakmicu iznimno oprezno. Englezi su imali prvu priliku u 12. minuti preko Saida Berahina, ali samo minutu kasnije stadion Molineux je utihnuo. Filip Bradarić je nabacio iz kornera, lopta se odbila do Marka Livaje, a 'zločesti dečko' hrvatskog nogometa nije imao težak posao budući da je ostao usamljen. Glavom je poentirao za vodstvo Hrvatske i šok 28.000 domaćih navijača.

https://vine.co/v/OA12jrmTBpW/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam minuta kasnije Luke Shaw se probio po lijevom krilu i ušao u kazneni prostor, ali njegov je udarac zaustavila vratnica. Hrvatska je u 32. minuti mogla povećati vodstvo, u glavnoj je ulozi bio Ante Ćorić, no nije bio precizan s ruba šesnaesterca. Koju minutu kasnije talentirani je Dinamov tinejdžer pucao preko gola.

Prednost iz prvog dijela mladi Vatreni ipak nisu uspjeli sačuvati. Englezi su do izjednačenja došli u 58. minuti kada je Tottenhamov napadač Harry Kane iskoristio nabacivanje Berahina i glavom matirao hrvatskog golmana Dominika Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/OAnAVHVwd5J/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Nastavili su domaći nogometaši napadati, a do pobjedničkog su pogotka došli u 85. minuti kada je precizan s bijele točke bio Berahino. Isti je igrač netom prije toga i izborio kazneni udarac nakon što je prekršaj na njamu napravio Livaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/OAnviMqHBZA/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Vrijedi istaknuti i da je koju minutu prije toga najbolju priliku za Hrvatsku u drugom poluvremenu imao Matej Mitrović, ali glavom je s desetak metara poslao loptu pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati prvih susreta dodatnih kvalifikacija za Europsko nogometno U-21 prvenstvo koje će se održati 2015. u Češkoj.

Engleska - HRVATSKA 2-1 Srbija - Španjolska 0-0 Slovačka - Italija 1-1 Ukrajina - Njemačka 0-3 Danska - Island 0-0 Francuska - Švedska 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrano u četvrtak: Nizozemska - Portugal 0-2

Uzvratni susreti su 14. kolovoza, a pobjednici će se plasirati na EP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo