Englezi se nikada neće pomiriti s ovom nepravdom

Niti 25 godina nije dovoljno Englezima da zaborave i prestanu mrziti Diega Armanda Maradonu zbog pogotka koji im je zabio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine.

22.6.2011.
15:56
VOYO logo

Na stadionu Azteca Mali zeleni sa dva je pogotka uništio snove Gordog Albiona o naslovu svjetskih prvaka, a ljutnja zbog krađe i danas je prisutna na Otoku.

"Naravno da se i danas sjetim što se dogodilo toga dana. Mnogi engleski navijači s kojima sam razgovarao Maradonu i dan danas smatraju 'državnim neprijateljem br. 1'. Taj gol nikad nije trebao biti priznat, a što je najgore dogodio se kod rezultata 0:0", kaže Chris Waddle, bivši engleski reprezentativac koji je bio sudionik te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su kao i na mnogim turnirima do sada, bili uvjereni da mogu do naslova, ali ako je prvi gol bio krađa, drugi je bio pravo Maradonino remek djelo. Samo tri minute kasnije nakon pogotka rukom, legendarni je Argentinac uzeo loptu na centru, nanizao nekoliko engleski braniča i zabio pokraj Shiltona.

"To je bila čista genijalnost kojoj treba zapljeskati, ali znam da to ne mogu", smatra Waddle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mrzi Maradonu i nikad mu neće to oprostiti, bivši engleski reprezentativac priznaje da je istu stvar učinio Gary Lineker, danas bi vjerojatno bio narodni heroj na Otoku.

Vezani članci:

arti-201105120843006 arti-201105160815006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo